E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya borsası Asya'yı yukarı taşıyor ---

Japonya borsası Asya'yı yukarı taşıyor

Japonya borsası Asya'yı yukarı taşıyor
04 Ocak 2018 - 08:58 borsagundem.com

Asya hisse senedi piyasalarında yükseliş eğilimi bugün de sürerken, Japonya borsası ilk işlem gününde yaşadığı güçlü artışla bu yükselişe öncülük ediyor.

BORSAGUNDEM.COM

Asya hisse senedi piyasalarında yükseliş eğilimi bugün de sürerken, Japonya borsası ilk işlem gününde yaşadığı güçlü artışla bu yükselişe öncülük ediyor.

ABD hisse senetleri piyasalarında dün yaşanan rekor kapanışlardan destek alan Nikkei endeksi yüzde 2.9 oranında değer kazanırken, alımlar teknoloji sektörü hisselerinde yoğunlaşıyor. Yarı iletken şirketi Tokyo Electron yüzde 5.64, Sony yüzde 3.31 artışla işlem görüyor.
Aralık ayında yapılan Fed toplantısının dün açıklanan ayrıntıları, dolarda yükselişe neden oldu. WSJ dolar endeksi yüzde 0.1 oranında yükseliş gösteriyor.

Tayvan'ın teknoloji ağırlıklı Taiex endeksi yüzde 0.47 oranında yükselişle güne başladı. Endeks dün son 5 haftanın en yüksek seviyesini görmüştü. Bunun la birlikte güne yüzde 0.6 oranında artışla başlayan Güney Kore Kospi endeksi bu kazanımlarını kısa bir süre sonra geri verdi ve yüzde 0.5 düşüşle işlem görüyor. Endekste ciddi bir ağırlığa sahip olan Samsung hisseleri yüzde 0.9 düşüş yaşıyor.

Emtia fiyatlarındaki artış Avustralya'nın göster ge endeksine destek vermeye devam ediyor. Ham petol fiyatlarının dün son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından S&P/ASX 200 endeksi açılışın ardından yüzde 0.5 artışla son 10 yılın en yüksek seviyelerine ulaştıktan sonra şu sıralarda yüzde 0.1 artış sergiliyor.

Singapur ve Malezya'da endeksler son 2.5 yılın en yüksek seviyelerini test ediyor. Singapur Straits Times Index endeksi yüzde 0.2 ve FTSE Bursa Malaysia KLCI endeksi yüzde 0.4 yükseliş gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)