E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarJaponya büyüme tahminini yükseltti---

Japonya büyüme tahminini yükseltti

Japonya büyüme tahminini yükseltti
25 Ocak 2011 - 09:17 borsagundem.com

İstikrarlı finansal piyasalar, ekonomik görünüme ilişkin büyüyen iyimserliğin etkisi ile gevşek para politikasını değiştirmeme kararı aldı

Japonya Merkez Bankası (BOJ) bugün sona eren Politika Kurulu toplantısında, istikrarlı finansal piyasalar, ekonomik görünüme ilişkin büyüyen iyimserliğin etkisi ile gevşek para politikasını değiştirmeme kararı aldı. Politika Kurulu oybirliği ile faiz oranının 0.0-0.1 seviyesinde kalmasını kararlaştırdı.
Japonya Merkez Bankası, Mart´ta sona erecek 2010 mali yılı için büyüme tahminlerini dış talebin ekonomiyi desteklemesine bağlı olarak yükseltti.
BOJ, 2010 mali yılı için büyüme beklentisini Ekim ayında yaptığı yüzde 2.1 tahmininden yüzde 3.3´e çıkardı. Japon hükümeti ise cari mali yılda yüzde 3.1 büyüme bekliyor.
Banka, 2011 mali yılı için reel büyüme beklentisini yüzde 1.8´den yüzde 1.6´ya düşürürken, 2012 mali yılı için beklentisini ise yüzde 2.1´den yüzde 2.2´ye çıkardı.
Japonya Merkez Bankası ayrıca, tüketici fiyatlarına ilişkin tahminini de değiştirdi. BOJ, yüzde 0.4 düşüş olan beklentisini yüzde 0.43 düşüş olarak revize etti. Ancak BOJ, tüketici fiyatlarının 1 Nisan´da başlayacak 2011 mali yılında yükseleceğini öngörüyor. Banka, Ekim ayında yüzde 0.1 olarak açıkladığı 2011 mali yılı TÜFE tahminini yüzde 0.3´e çıkardı. BOJ, 2012 mali yılı için çekirdek TÜFE tahminini ise Ekim ayına göre değiştirmeyerek yüzde 0.6´da tuttu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)