E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya ekonomisi toparlanıyor---

Japonya ekonomisi toparlanıyor

Japonya ekonomisi toparlanıyor
19 Kasım 2014 - 11:01 borsagundem.com

BOJ Başkanı Kuroda, ekonomide toparlanmanın devam ettiğini vurguladı

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Japon ekonomisinde toparlanmanın devam ettiğini ve yüzde 2 enflasyon hedefinin 2015 mali yılı içinde yakalanacağı görüşünü tekrarlarken, satış vergisi artırımının ertelenmesi nedeniyle hükümeti eleştirmekten kaçındı.
BOJ'un 2 gün süre Para Politikası Kurulu toplantısının sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Kuroda, "Japon ekonomisi, üretim tarafından kaynaklı bazı zayılıklar sürse de ılımlı bir trend içinde toparlanmaya devam ediyor. Denizaşırı piyasalarda toparlanma ve zayıf Yen'in etkisi iile ihracat ılımlı şekilde toparlanıyor. İstihdam ve ücretlerde iyileşme görüyoruz. BOJ'un parasal genişleme programı istenen etkiyi gösteriyor. Yüzde 2 enflasyon hedefi istikrarlı şekilde başarılana kadar parasal genişle devam edecek. Kısa vadede çekirdek enflasyonun yüzde 1'in altına gelmesi olasılığı var ancak yüzde 2 enflasyon hedefi 
2015-2016 mali yılı içinde yakalanacak" diye konuştu.
Japonya'da kamu finansmanına güvenin devam ettirilmesinin, hükümetin orta vadeli mali planı sürdürmesinin önemli olduğunu ifade eden Kuroda, mali politikanın BOJ'un değil, hükümetin ve parlamentonun sorumluluğunda olduğunu ve satış vergisi artırımı konusunda kararın da onlara ait olduğunu vurguladı. Kuroda, satış vergisi artırımının ertelenmesinden kaynaklı yönetilemeyecek risklerin küçük olacağını öngördüğünü de belirtti. 
Japon hükümetinin Abenomics olarak bilinen ekonomi politikalarının BOJ'un para politikasına çok fazla bağımlı olduğu eliştirilerini reddeden Kuroda, BOJ'un politikalarının fiyat istikrarını hedeflediğini, hükümetin politikalarının BOJ'un güçlü kararlarından etkilenmelerinin doğal olduğunu da ifade etti.
Kuroda, BOJ'un parasal genişleme politikasına fiyat istikrarı hedefine ulaşılana kadar devam edeceğini, büyüme ve enflasyon görünümüne göre politikaları gözden geçirmeye devam edeceklerini belirtti. Kuroda, BOJ'un uyguladığı aşırı gevşek para politikasından çıkışın
tartışılması için çok erken olduğuna da işaret ederek, "Henüz fiyat istikrarı hedefimizin yarı yolundayız" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)