E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya faizi eksi 1'e çekebilir---

Japonya faizi eksi 1'e çekebilir

Japonya faizi eksi 1'e çekebilir
04 Şubat 2016 - 07:46 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda'nın araştırma konusunda danışmanı Kawai, faiz konusunda bir sınır olmadığını kaydetti

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda'nın araştırma konusunda danışmanı Profesör Masahiro Kawai, halen rekor seviye olan eksi yüzde 0.1'deki gösterge faizin eksi yüzde 1 seviyesine kadar düşürülebileceğini kaydetti.

Kawai, Tokyo'da verdiği mülakatta, "Negatif faiz oranı için bir taban yok", dedi ve faizin eksi yüzde 1'e kadar düşürülmesinin kendisini şaşırtmayacağını ve BOJ'un faizi istediği kadar düşürebileceğini sözlerine ekledi.

Bu yorumlar, Kuroda'nın gevşeme seçeneklerinin boyutunun altını çiziyor. BOJ Başkanı, ihtiyaç duyulduğunda, negatif faizi daha da düşürebilecekleri taahhüdünde bulunmuştu. Kuroda başkanlıındaki BOJ Kurulu Cuma günü, zayıflayan ekonomi ortamında finansal kuruluşlarını kredi vermeye yöneltmek için, sürpriz bir şekilde negaif faiz stratejisine geçmişti.

Beklenmedik bu adım tahvil faizlerini rekor seviyelere düşürürken, banka hisse senetlerinde sert düşüşlere ve Ocak ayında dolar karşısında yükselen yende zayıflamaya yol açmıştı.

Tokyo Üniversitesi profesörlerinden ve merkez bankasının 10 özel sektör danışmanından biri olan Kawai, "BOJ, etkili bir araca daha sahip olduğunu açıkça gösterdi," dedi ve "Bu adımın tüketici harcamalarında ve işletme yatırımları üzerinde kademeli olumlu etkisi olacak" şeklinde görüş belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)