E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya hisseleri 3 ayın dibinde---

Japonya hisseleri 3 ayın dibinde

Japonya hisseleri 3 ayın dibinde
08 Ağustos 2014 - 09:12 borsagundem.com

Japonya hisseleri, ABD Başkanı Obama’nın Irak’a hava saldırını onaylamasının ardından Mayıs ayından bu yana en büyük düşüşü kaydetti

Japonya hisseleri, ABD Başkanı Obama’nın Irak’a hava saldırını onaylamasının ardından Topix Endeksi’nin 3 ayın en büyük kaybını kaydetmeye hazırlanması ile değer kaybediyor.

Topix Endeksi, yüzde 2.3 düşüş ile Tokyo saati ile 12:37’de 1,229.53 puana gerileyerek 7 Mayıs’tan bu yana en büyük kaybı kaydetmeye hazırlanıyor. Endeksteki 33 sanayi grubunun tümü düşüş gösterdi ve endeks bu hafta yüzde 4 oranında gerileme ile 11 Nisan’da biten dönemden bu yana en sert kaybına ilerliyor. Nikkei 225 Stock Average, yüzde 2.6 düşerek 14,830.61 puan oldu. Yen dolar karşısında, Obama’nın Irak’a hava saldırısı yapılmasını IŞİD militanlarının ABD personelini tehdit etmesi durumunda onaylamasının ardından yüzde 0.2 değerlenerek 101.85 seviyesine geldi.

Tokyo merkezli Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd. piyasa stratejisti Ayako Sera, “Obama’nın kararı, ABD’nin Orta Doğu’daki olaylara dâhil olmasının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Bu durum petrol üretimi ve talebini aksatabileceğinden, yatırımcıların riskten kaçınmasına neden olurken, küresel ekonomiye etki edebilir” dedi.

Irak'ta soykırımı önlemek için harekete geçtiklerini söyleyen Obama, IŞİD'in Erbil'e karşı ilerleyişini vurmak için orduya yetki verdiğini açıkladı. Obama, Irak'a kara birliği gönderilmeyeceğini de belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkelerden "gıda, tarım ürünü ve hammadde" alımını bir yıllığına yasakladı.

Nikon Corp., dijital kamera satışlarında hedef kitlenin daraldığını belirterek yıllık kar beklentisini düşürmesinin ardından yüzde 9.2 geriledi. Taiyo Yuden Co., ilk yarı net gelir görünümünü düşürmesi ile yüzde 9.8 değer kaybetti. Nisshin Steel Holdings Co., çeyrek dönem karının düşmesinin ardından yüzde 8.7 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)