E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya ile Çin arasında karasuları krizi---

Japonya ile Çin arasında karasuları krizi

Japonya ile Çin arasında karasuları krizi
12 Ekim 2020 - 06:55 borsagundem.com

Çin'e ait iki devriye gemisinin Doğu Çin Denizi'nde tartışmalı Senkaku takımadaları yakınlarında Japonya karasularına girdiği bildirildi

Çin ile Japonya arasında uzun süredir egemenlik tartışmalarına yol açan Doğu Çin Denizi'ndeki Senkaku takımadalarında yine gerginlik yaşandı. 

Japonya Sahil Güvenliği açıklamasına göre, Japonya deniz sahası yakınlarında seyreden iki Çin gemisi dün saat 11.00 gibi sınır ihlali yaparak Taişo adası açıklarına yaklaştı.

Ada çevresinde avlanan Japon balıkçı teknelerine yaklaşan ve bölgeyi terk etmeleri uyarısı yapılan devriye gemileri öğleden sonra 15.00'a dek bölgede kaldı.

Kamu yayıncısı NHK'ya göre yılbaşından beri 18 kez karasu ihlali yapan Çin gemileri, tartışmalı Senkaku adaları yakınlarında en son 28 Ağustos'ta Japonya karasularına girmişti.

Doğu Çin Denizi'nde Japonya'nın "Senkaku", Çin'in de "Diaoyü" olarak adlandırdığı takımadalar, 5 ada ve 3 kayalıktan oluşuyor.

Kimsenin yaşamadığı takımadalar, iki ülke arasında uzun süredir egemenlik tartışmalarına neden oluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 🖐🏼12 Ekim 2020 07:56

    Çin bir gün japonya ile arasında olan eskiden kalma hesabı kapatacaktır,bunun için yeterince güçlü hale geldi Abd korumazsa japonyayı ham yaparlar.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU12 Ekim 2020 10:37

    japonya yı kimse ham yapamaz idi.abd bunları iki atom bombası ile bitirdiler.orduların yurtdışına asker göndermesi ve askeri gelişmeleri yasak abd bunları haraca bağlamışlar bunlar eşşek gibi çalışıp sürekli dolar almak zorundalar.yani abd üç kuruşluk kağıdı bunlara sürekli yitelemekte.yani abd ye sürekli kredi vermekteler.yoksa çin ile başedebilecek güçte olabilirler idi.