E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya küçüldü piyasa sevindi---

Japonya küçüldü piyasa sevindi

Japonya küçüldü piyasa sevindi
15 Şubat 2016 - 16:24 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda küçülen Japon ekonomisinin piyasalara etkilerini değerlendirdi.

Sabah saatlerinde Japonya tarafından açıklanan GSYİH verilerine göre ülkede geçen yıla göre %1.4 küçülme meydana geldi. Ancak buna rağmen kötü veri, piyasalar tarafından iyimser olarak karşılandı. Bunun nedeni ise gelen kötü verinin ardından Japonya Merkez Bankası’nın negatif faizi daha da aşağı çekeceği beklentisi. Bu yüzden Nikkei endeksi %7 üzerinde değer kazancıyla kapanış sağladı. Avrupa piyasaları ise %2 ila %3 civarında artıda işlem görmeye devam ediyor.

Draghi’den Önemli Açıklamalar…

Draghi bugün yapmış olduğu konuşmasında dikkat çeken bazı unsurlar bulunuyor. Yapmış olduğu açıklamalarda en önemli başlıklar ise aşağıdaki şekilde yer aldı;

Draghi: Ecb, Kendine Düşen Görevini Yapmaya Hazır

Draghi: Yönetim Konseyinin Mart Ayı Başında Parasal Politika Duruşunu Yeniden Gözden Geçirmesi Olası

Draghi: Avrupa Bankacılık Sektörünün Bazı Parçaları, Bir Dizi Sıkıntıyla Karşı Karşıya

Draghi: Parasal Teşviklerimizin Finansal Sisteme Ve Özellikle Bankalara Geçişgenliğinin Durumunu Analiz Edeceğiz

Draghi: Bu Faktörler Fiyat İstikrarında Aşağı Yönlü Risklere Yol Açarsa Harekete Geçmekte Tereddüt Etmeyiz

Çin MB Başkanı Yuan'a Destek Verdi...

Çin Merkez Bankası Başkanı Zu Xiaochuan, yuan'daki değer kaybının sürmesi için bir temel olmadığını söyledi. Caixin dergisine konuşan Zhou, yuanın döviz sepetine karşı temel olarak istikrarlı bulunduğunu ve yurtdışı sermaye akımlarının normal bir aralıkta olduğunu ifada etti. Çin Merkez Bankası’nın bu desteği de piyasaları iyimserliğe doğru iten diğer gelişmeler ararsında yer alıyor.

ECB, Sorunlu Kredileri Alabilir...

Avrupa tarafından gelen bazı kaynaklara göre; Avrupa Merkez Bankası, İtalyan bankalarındaki sorunlu kredileri satın almak için İtalyan hükümetiyle görüşüyor. Bu haberin ardından İtalya borsasındaki yükselişler gün içerisinde %4 seviyesine kadar ulaştı.

Fed/Dudley, Negatif Faiz Fikrini Gözardı Etti…

ABD'de sıkılaşan finansal koşulların ABD merkez bankasının yaklaşan para politikası kararlarında nasıl değerlendirileceği konusundaki görüşlerini bildiren üst düzey banka yetkilisi ekonomiyi canlandırmak için negatif faiz oranları kullanılmasıyla ilgili konuşmak için zamanın olağanüstü derecede erken olduğunu söyledi.

İşsizlik Oranı %10.5

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) orta noktası 2015 Kasım ayı olan üç aylık Hanehalkı İşgücü Anketi'nin sonuçlarını açıkladı. İşsizlik oranı %10,5 seviyesinde gerçekleşti.
İkon Menkul Değerler,

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)