E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya vergileri artırıyor---

Japonya vergileri artırıyor

Japonya vergileri artırıyor
26 Şubat 2014 - 07:20 borsagundem.com

Yıllardır büyüme konusunda beklediği sonuçları alamayan Japonya yeni bir destek paketi ve vergi artışına hazırlanıyor

Japonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Koji Ishida, bugün yaptığı açıklamada Nisan ayında yapılacak vergi artırımlarının gelişen piyasalara yönelik endişelerle birleşerek olumsuz etki yapabileceğini ancak bunun toparlanma süreceini sonlandırmayacağını söyledi. BOJ üyesi Koji Ishida, "Nisan Haziran döneminde büyüme tersine dönse bile toparlanma süreci kaybolmayacaktır" ifadelerini kullandı. İshida, ayrıca hükmetin 5.5 trilyon yenlik ekonomik canlandırma paketinin devreye gireceğini, ihracatta bir sıçrama ve şirket sermayelerindeki artışın ekonomiyi sert bir düşüşten koruyacağını söyledi. Ishida bazı gelişmekte olan piyasalarda belirsizliklerin sürmesini beklediğini ve bunun özellikle ticaret ve bütçe açığı veren ülkelerde hissedileceğini söyledi.Ishida ayrıca Merkez Bankası'nın yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmasını beklediği yönündeki görüşlerini de tekrar etti.  
Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda ise yaptığı açıklamada Japon ekonomisinin yüzde 2 enflasyon hedefini yakalama yolunda ilerlediğini belirterek, fiyat
artışlarının geniş bir yelpaze içindeki ürünlere doğru yayıldığını vurguladı. Parlamento'da konuşan Kuroda, ayrıca ekonominin toparlanmakta olduğunu da dile getirdi.
Bu arada, Japonya'da hizmet sektörü fiyatları endeksi Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.8 oranında artış gösterdi.Japonya Merkez Bankası'nın açıklamasına göre Ocak ayında endeks bir önceki aya göre ise yüzde 0.6 oranında geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)