E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya'da da deprem oluyor ama insanlar hayatını kaybetmiyor---

Japonya'da da deprem oluyor ama insanlar hayatını kaybetmiyor

Japonya'da da deprem oluyor ama insanlar hayatını kaybetmiyor
26 Ocak 2020 - 15:02 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Farklılıklarımız olabilir, farklı görüşlerimiz olabilir ama bir yerde felaket yaşanıyorsa hep beraber, hani tasada ve kıvançta beraber olmanın getirdiği güzellik içinde bölgeye yardımlar yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Suriçi Grubu'nun Fatih'te bir otelde düzenlediği İstanbul Toplantıları'nda, insanların farklı düşüncede olsa bile bir araya gelip, konuşması gerektiğini belirtti.

'Japonya'da da deprem oluyor ama insanlar hayatını kaybetmiyor'

Depremin yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Depreme karşı önlem almak da hepimizin ortak görevi. Japonya'da da deprem oluyor, bizde de oluyor ama orada bizden daha şiddetli deprem olduğunda insanlar hayatını kaybetmiyor ama bizde insanlar hayatını kaybediyor. Demek ki almamız gereken önlemler var.  

'Böylesine acı bir günü yaşadığımız bir ortamda böyle katı siyasi polemiklerden uzak durmamız lazım'
Elazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısı 30'u aştı, Allahtan rahmet diliyoruz. Yaraılıların bir kısmı taburcu edildi, bini aşkın yaralı var. Onlara da acil şifalar diliyoruz. Elbette ki sizler de takdir edersiniz, böylesine acı bir günü yaşadığımız bir ortamda böyle katı siyasi polemiklerden uzak durmamız lazım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem nedeniyle genel başkan yardımcılarını bölgeye gönderdiğini ifade etti: "İstanbul'un, Ankara'nın, İzmir'in, Aydın'ın, Mersin ve Adana'nın büyükşehir belediye başkanları görevle bölgedeler. (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı) Ekrem (İmamoğlu) Bey, o bölgeye gitti, diğer arkadaşlarım da hem insan olarak hem malzeme olarak bölgeye yardım götürdüler. Beni mutlu eden nokta şu: Zaman zaman kendi aramızda kavgalar ederiz, zaman zaman tartışırız ama böyle bir felaketle karşılaştığımızda toplumun her kesimi beraber, birlik içinde bölgeye yardım yapıyor. Farklılıklarımız olabilir, farklı görüşlerimiz olabilir ama bir yerde felaket yaşanıyorsa hep beraber, hani tasada ve kıvançta beraber olmanın getirdiği güzellik içinde bölgeye yardımlar yapmaya çalışıyoruz."

Elazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi

 

Enkaz altından 45 vatandaş kurtarıldı

 

2,5 yaşındaki Yüsra'nın annesi enkazdan sağ olarak çıkarıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (64)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EMEKLİ ASKER27 Ocak 2020 07:09

    gluk,bilmeden yazma oyak ı araştır,ondan sonra yorum yap,

  • Nedim27 Ocak 2020 03:53

    Sazan yine fırlamış!  Fukişima termik santralı sana ne anlatıyor japon kemal.  Orada kaç kişi öldüğünden haberin var mı?  Yahu böyle bu kadar sığ kahve ağzıyla konuşan seviye düşüğü kalitesiz bir  zevatın partinin başında olması da  çok büyük talihsizlik.  Hiç şüphem  yok ki  sen ve kızıl imam bir projesin!  Japonya da da deprem de oluyor insanlar da ölüyor retro kemal!  İşkembeyi Kübradan sallamışsın yine.

  • Misafir 27 Ocak 2020 03:42

    Ya sen nasıl bir kişiliksin. Bu nasıl bir açıklama. İyiki sana devlet teslim edilmiyor. Allah korusun kazara ülke yönetimi sana veya senin gibi kişiliklere verilirse o zaman ülkenin haline acırım. Chp yönetimi ve seçmeni hala sana nasıl katlanıyor anlamıyorum.

  • Miroğlu 27 Ocak 2020 01:24

    Ulan ne sahtekarsın yaa senin kadar Aşşağlık kimse görmedim. Sizin zihniyetin attığı Twittleri gördük. Sahadada değildiniz birinizi bile yoksunuz. Sana oy edip seni destekliyenler yazıklar olsun en az senin kadar hain ve sahtekarlar. Sen git şimdi Öcalan la demirtaşa brifing ver. Hapisteki deaskpc liği ypg pkk lıyı fetöcü lerle pkk yla elele veriyorsun hadi git elazıga g.... üz yemez ancak iftira atın. Sizin dikdatör partiniz 100 yıldır var şerefin varsa namusun varsa heykelde başka bu millet İcin neyaptınız. Allah belanızı versin. Dış odaklı hain muhalefet.

  • sahtekar27 Ocak 2020 07:16

    sen git kendi sahtekarligina bak malof biz seninkiler gibi kandirildim allah bizi ıslah etsin demiyoruz.

  • E.kuzu27 Ocak 2020 00:11

    Lafa bak bide lider olcak cacık bostanı gbı hr şeye mualif olcak ya atmaca

  • EMEKLİ ASKER26 Ocak 2020 23:14

    çok gerğinsin,bir aylığını bağışla.

  • Gluk gluk26 Ocak 2020 23:50

    Sen bağışla, oyak moyak baya para götürüyorsun. Kimbilir bir kere doğuya gitmeden Ankara'da torpille yattın

  • A. A.26 Ocak 2020 22:50

    Yaa bu nasıl adam ya? CHP'liler bu adama nasıl oy veriyorlar? Kendisi başta olsaydı ve deprem olsaydı hiç ölen olmayacaktı gibi konuşuyor. Japonya'da senin gibi siyasetçiler yok. Japonya'da deprem oldu nükleer santral de sızıntı oldu durduramadılar. Okyanusa karıştı. Japonya'nın ordusu yok. Onları ABD koruyor. Bunu da biliyorsundur...

  • Vb26 Ocak 2020 22:44

    Japonya'da 50 yıl  sağcı japon liberal partisi iktidarda kaldı, hala da iktidar, orda böyle  aptal bir sol yok , seni orda dernek başkanı bile yapmazlar ,

  • Kemal26 Ocak 2020 22:34

    Sen nasıl bir insansın anlayamıyorum bir insan ancak bukadar olabilir sen o koltukta nasıl oturuyosun nasıl sana oy veriyolar anlamıyorum 1 tane düzgün işin yok devletin hep karışısisindasin yalan dolan herşey var hala bir partinin liderisin ve millet sana oy veriyor bazen seni tayyip orda tutuyor diye düşünüyorum. Yıllar öncesinde yardımlarla maaş ödeyen bir ülkeydik şükür et haline birkerede bunlardan konuş hep bi isyan he eleştiri sgk yi yönetemeyen adam bir partiyi yönetiyor

  • abdullah 1126 Ocak 2020 22:29

    yeni yapılar denetimli yapılıyor. kaçak yapılaşma artık yok yapanlara hapis cezası getirilmiş. eski yapılar üzerinden suçlu üretmenin kimseye faydası yok yüzlerce okul hastane yenilendi kışlalar hakeza kamu kurumları hükümet konakları yapıldı. olurda yeni yapılardan biri insan yapımı bir hatadan dolayıda yıkılabilir de afete karşı durmak insan kudretinin üstünde olaylara itiraz etmek kadar abes birşey olamaz sizler bilerek ve isteyerek insanlara zarar verenlere onları öldürenlere destek vermeyin. 

  • KEREM KIRBIZLI26 Ocak 2020 21:48

    Japon yadaki tüm siyasetciler vizyon sahibi ve sürekli proje üretiyorlar.senin gibi yan gelip yatmıyor ve ülkesini bölmeye çalışan ve teröristleri destekleyen partiler ile senin gibi ittifak yapıp el ele kol kola yürümüyorlar.bugün deniz baykal sağlık sorunları yüzünden adamcağız ayağa kalkmakta zorlanıyor bu adam ülke sonusuna gelince senden daha vatansever fakat bu kişi milletvekili seçtirirsen.bu ülkenin üretim çarklarından birisi kırılmış demektidr.

  • BİR TESPİT26 Ocak 2020 21:06

    ülkemizdeki fayların nerelerden geçtiğini artık sokaktaki vatandaş dahi biliyor, hal böyle iken bilim adamlarımız da nerelerde ve hangi bölgelerde deprem olabileceğini her seferine söylüyorlar, ancak ne yazık ki ülkemizde  bilime değer vermeyen bir anlayış hakim, aksi halde bu fay güzergahında yer alan yerleşim yerleri gayet tabi ıslah edilebilir ve depreme hazırlıklı hale getirilebilirdi. Bu bölgede  yakın tarihte 2011 de yine deprem olmuştu ve biz yine aynı şeyleri konuşuyorduk. şimdi ne oluyor, cumhuriyet savcılarımız bu yıkımların ve ölenlerin müsebiplerini soruşturacağına, 99 dan beri toplanan deprem paraları ne oldu diye soran vatandaşları sorguluyor,  Sn Kılıçdaroğlu Japonya da depremde ölen olmuyor derken bu gerçeklere vurgu yapmak istiyor, vatandaş bunu sorgulayacağına, gerçekleri haykıranlara saldırıyor. Ölüm kader değildir!!!

  • Saçmalamışsın ekrem. 27 Ocak 2020 01:00

    Yıkıldıktan sonra devlet neden yapıyor

  • ekrem26 Ocak 2020 21:40

    devlet şahısların yapmış olduğu çürük yapıları yıkıp yapmaz sadece kamuya ait olanları yapar senin çürük binanın suçlusu devlet mi?  devlet hastane okul askeri yapıları yapar bunlarda yıkım olduysa konuş yoksa suçlu aramak için bahane üretme ver evini müteahhite yenilesin yada elini cebine at evini sağlam yap 1 kat ev yapıp üstüne 5 kat çıkma sonra da devlet nerde diye anırırsın japonyada yıkılmıyorda burda devlet yapıları depremle yıkıyor diye

  • KEREM KALBURÜSTÜ26 Ocak 2020 20:45

    yine kemal almış sazı eline deremde bile siyaset yapıyor.

  • ne verecen26 Ocak 2020 20:21

    çünkü japonya da buradaki gibi sol yok.

  • seçmen26 Ocak 2020 20:18

    troller yine saldırıya geçmiş, gözlemlediğim şu ki, yalanlarla uyutulmuş bir kitle gerçeklerle karşılaşınca allerjik reaksiyon gösteriyor. yahu söyleyin bana Kılıçdaroğlu nun  söylediklerinde nerede yanlış buldunuz da saldırıya geçiyorsunuz?  Gerçekten tedaviye muhtaç bir toplumla karşı karşıyayız.

  • E.kuzu27 Ocak 2020 00:14

    Açın solu kemal geliyo kemal duvara toslamasaa bari

  • Reisçi26 Ocak 2020 21:06

    Doğruyu diyeni 1000 köyden kovarlar ama bı adamı bir türlü kovamadı kimse. Reis işini biliyor. Eline sağlık

  • can26 Ocak 2020 20:32

    asıl sen tedaviye git .çünkü küllüyen yalancıyı destekliyorsun körü körüne bir adamsın.

  • Ww26 Ocak 2020 19:50

    Dogru soylemis dagilin...

  • abuzitdin26 Ocak 2020 19:06

    Çağdaş zihniyetin kendine lider olarak şeçdiği dan dun başkan

  • abdullah26 Ocak 2020 18:56

    eskiden hep kamu binaları yıkılırdı. merak ettim acaba elazığda kaç kamu binası yıkıldı. vatandaşın dediği gibi sadece para biriktiriyoruz evimizi sağlam yapmıyoruz. sakat olsada tamahkarlıktan kat üstüne kaçak kat atıyoruz sonrada japonyayı örnek veriyoruz eskiyle yetinen yeniliğe kapalı insanların şikayet etmeye hakkı yoktur. yapılana destek ol eskide kalma önüne bak. eski köprüler yıkılır yolsuz kalırsın fare bile yuvasını yaparken kaçacak deliği olsun ister tek şerit tıkanırsa 2. si olsun karşı gelme 

  • MELTEM GÜZELBAHAR26 Ocak 2020 18:54

    devlet ne yapsın herkesin başına bir polismi dikecek.ak parti den önce chp li yıllarda kütahya bolu,çeşitli yerlerde depremler olur 10-20-50 000 kişi ölür binlerce bina yıkılır idi.bu büyüklükteki depremde şehirlerimiz ALLAH ın izni ile ayakta bir kaç yüz bina yıkıldı çoğu ömrünü tamamlamış çoğunda da beton yoktur görülmektedir.yani kemal senin ki de sinek ten yağ çıkarmak depremde bile siyaset yapılıyor.her gün bu sayıdan fazla insan insanı öldürüyor sen bir parti başkanı olarak ne yaptın bu katillere ver bakalım idam cezası önergesini artık insan ölümleri oluyormu.yani bunun sorumlusu ak partimi .artık önüne gelen böyle binalar yapılmasına hükümetten ALLAH razı olsun izin verilmiyor.sen ssk nasıl batırdığını anlatta bir de senin ağzından bizler duyalım.sen nasıl teröristleri destekleyenlerle işbirliği yaptın onları anlat ve millete hesabını ver bakalım.

  • Haha26 Ocak 2020 19:51

    Hang yillar onlar

  • Ebubekir26 Ocak 2020 18:39

    Aşağıdaki yorumları okuyunca şaşırmamak mümkün değil ya KEMAL KILIÇDAROĞLU sen büyüksün troller nemalaniyor yapılacak bir şey yok CHP KILIÇDAROĞLU ülkemin geleceği dürüst LIDER

  • KEMAL YILANKIRKAR26 Ocak 2020 21:55

    belli oluyor basında çıktı kızı milyon dolarlık rezidans daire yi nasıl aldığı ve panikle nasıl sattığı.

  • kılıç26 Ocak 2020 20:30

    hangi sözü dogru çıktı, sen de yalancısınki yalana destek veriyorsun.

  • gerçek.26 Ocak 2020 18:23

    böyle birgünde bile eleştiri hemde kendi dönemminde yapılanları eleştiriyor bunun gibilere ne deniir toplum karar versin.pkklıya bak hele kurşunu yiyince döndüpkkya.

  • vatandaş26 Ocak 2020 18:02

    detttt,,,,,,,,

  • abdullah 5326 Ocak 2020 17:55

    bu ülke kurulalı beri chp hep bir şeyler yapmaya çalışanların karşısında darbe yapıcıların yanında yer almış halkın seçtiği hizmet eden kişilere darbe darbe yapan derin güçlerin yanında olmuş ne adnan menderes ne turgut özal ne erbakan çalıştırılmamıştır. tayyip erdoğana yapılan darbeler şiir okudu diye hapse atmalar faizleri %5 lere indirdi diye gezi olaylarını başlatanlara destek verenler terörü yok etmeye çalışırken terör destekçilerinin yanında bulunanlar milleti tasadan tasaya sürüklemeye çalışan zihniyet hep bu zihniyet oldu. deprem paralarını sorarken yenilenen okulları hastaneleri görmezden gelen gördüğü halde yalan söyleyen hep bunlardı darbecilerle aynı ağız birliğiyle konuşan hep bunlardı bunlar millete ve değerlerine uzak kendilerini eğitimli halkı aptal yerine koyan atası osmanlının büyüklüğünü göremeyen kendine ırkçılığı yakıştırdığı halde türk olup olmadığı belli olmayan tapınırcasına sürekli heykel yapan ata edinen tapınak şövalyeleridir

  • bir yorum.26 Ocak 2020 17:48

    adam Atatürk yokken 3 kıtaya hakimdik diyor. Üç kıtaya hakimdinde ne oldu nerde şimdi o üç kıtaya hakim olan devlet nerde hani yok . Elimizdeki son toprak parçası olan bugünkü Türkiyemiz Atatürkün deha derecesinde ileri görüşlülüğü sayesinde bizlere kaldı. Atatürk ün kıymetini bilin.Onu gerici düşüncelerle eleştirmeyi bırakın. 

  • KEMAL YILANKIRKAR26 Ocak 2020 18:56

    az kalsın o ATATÜRK ün partisinin direksiyonuna geçen kemall ülkeyi kürdistan diye ikiye çart diye ayırtıracaktı fakat RTE ve BAHÇELİ  engel oldu yoksa kemal ülkesi ikiye ayrılacak kendisi diğer ülkede beldi de siyaset dahi yapamayacak idi.ATATÜRK ün partisini teröristlere teslim etti malesef neden ondan bahis etmiyorsunuz.

  • abdullah26 Ocak 2020 18:32

    ne mi oldu chp nin temeli olan ittihat terakkiciler düşmanla işbirliği yapıp osmanlıya darbe yaptılar bugünde dünde yaptıkları gibi ülkenin kalkınmasına engeller halkı tasadan tasaya sürüklemek istiyor sürekli temel atmama üzerine ve yapılmak istenenlere odaklanmış durumdalar sürekli senin gibileri aldatmaktalar. adaları düşmanlara teslim ettiler bugünde akdenizi yunana bırakmak istemekteler

  • vatandaş26 Ocak 2020 18:05

    he kemal he , Türkiye de ki depremler de yıkılan binaların hepsi 2002 den sonra inşa edildi , he kemal he

  • Vatandaş 26 Ocak 2020 17:12

    T.C.nin imarini baslatan sizsiniz Atamizin yolunda gidip milli ve yerli duruş sergileseydiniz şimdi bu hallerde olmaz idik Atami kullanarak vatan sever kimliğine burunme tek tırnağı olamazsınız

  • Mühendis26 Ocak 2020 16:58

    Deprem öldürmez yanlış yapılan yapılar öldürür . Eğer tekniğine uygun yapılar yapılırsa bu ölümleri %99 azaltabilirsiniz. İnşaat tekniği olarak bu mümkün ancak denetim yetersizliği ve kontrollerin iyi yapılamaması depremlerede büyük hasar ve can kayıpları oluyor sadece bit madde ile tüm yeni yapıların altına deprem izolatörü koyarak depremden gelen enerjiyi temelde sönümlendirmek ve deprem hasarını yok edilmesi mümkün . Ancak eski binaların tamamının depreme dayanıklı olduğunun testlerinin yapılması ve insanların oturdukları binaların depreme dayanıklı olup olmadığı tesbit edilerek insanlar bu konuda bilinçlendirilmeli böyle kentsel dönüşüm için en önemli unsur olan can güzelliğiniz olduğu bilinci oluşturulur. İnsanalara oturduğunuz bina sağlam değil depremde tıkılma riski var dediğiniz zaman eski binaların tıkılacak sağlam bina yapılmasının önü açılır ve insanlarımız ölmez ve depremden korkunuz olmaz istanbuldaKi depremden en az hasar ile çıkardık.

  • Nedim27 Ocak 2020 03:56

    Deprem öldürür!  Çelikten kale de yapsan yine deprem de ölüm riski vardır!  Yanlış slogan ve argumanları kullanarak insanları şartlandırmayınız.  

  • ...26 Ocak 2020 16:50

    yurtdışından sosyal medyadan gören yardım etmek isteyen insanlarda var. onlar için resmi uluslararası para toplama hesabı açabilirsiniz. Kızılayda olması lazım. paypaş gibi yada bitcoin gibi. CHP umarız görürde bu işe el atar. mail attım malesef ilgilenen olmadı. mail ulaşmadı belgide. iban no veriyorlar. paypal gibi, bitocin gibi, uluslar arası hesap açmalılar. bir çok yabancı resmi yoldan sms yada diğer yoldan yardım edemiyorum diyor. belki biri görürde dikkatini çeker

  • Vatanım26 Ocak 2020 16:07

    Yatırım yaptınmı şimdiye kadar ki deprem oluyor diyorsun Japon’lar milyarla yatırım yapıyor dünyadan bir habersin sen ancak heykel yatımı yaparsın

  • Yuh26 Ocak 2020 19:55

    Chp ne zaman yatirim yapacakti. Kac yil tek basina iktidarda kaldi haaa 1930 _40 yillar dersen bu teknoloji, ulke savastan cikmis nasil yaoacakti ah trol ah

  • eeee26 Ocak 2020 16:36

    neden akep yapmadı ozaman? japnlar kadar aklı çalışan yokmu aralarında onumu diyorsun? deprem apraları verildi nereye harcandı yıllarca? biri soracak tabi. sorulunca oy kaybediyorsunda işine mi gelmiyor? millet soramadan cevap ver ozamansa

  • Berk26 Ocak 2020 16:06

    Adam yine hakli . AMA nafile kocaman kor bir haber ordusu var akp ye calisan Adam napsinnnn

  • Pala26 Ocak 2020 15:53

    Münafıklar yalan söyler, çalar, emanete hiyanet eder ama dindar görünür. Türkiyede münafık çok

  • bir yorum.26 Ocak 2020 15:51

    Atatürkle kılıçdaroğlunu aynı kefeye koyan gericiler Atatürk olmasaydı Bugünkü manada Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmayacaktı. O zaman artık bir ülkenin ezik vatandaşı olurdun.Atatürk e dua edin gerçekten deha derecesinde ileri görüş sahibi bir insanmış. Atatürke hayatımızda çok önemli olan özgürlüğümüzü borçluyuz.Tabii sizin gibilere ne desek boş nato kafa nato mermer. genetiğinize Atatürk düşmanlığı işlenmiş bir defa bunu değiştirmek deveye hendek atlatmaktan zordur.

  • emre2726 Ocak 2020 15:40

    Cahile bak yine algı peşinde. 2011 de japonyada depremde 30 bine yakın insan öldü. Fukuşima nükleer santralinde sızıntı meydana geldi. Biri şunu bilgilendirsin

  • Bedevi dölleri26 Ocak 2020 23:54

    Mal emre japonyada kaç şiddetinde depremde kaç kişi öldü. Comar aptal arka kılı Japonya'da 6.8 büyüklüğünde depremde kimse ölmez.

  • emre2726 Ocak 2020 21:20

    Aptallar sürüsüne bak bana akıl veriyor. Tsunamiden ölmüs şundan ölmüs bundan ölmüs . Öldü mü öldü coğuda depremdeki enkazdan öldü dağılın. Japonyada onlarca kez ölümlü deprem oldu. Bizde ölen 6.8 ile 36 kişi. 99 depreminde solcuların efsanesi !!! ecevit vardı 35 bin kişi öldü . Ne halt etti sol cenah ? Haydi imamoğlu düzeltsin İstanbulu kimse ölmesin.

  • Gölünün kiti26 Ocak 2020 18:40

    ortak özelliği bilgisiz konuşmak, iftira, yalan, örtbas, inkardır

  • )26 Ocak 2020 16:38

    cehal heryanın cehalet... depremden değil. su baskınından oldu. ve o su baskını olan yerin özellikleri normalın 10 katı güçlendirildi. önlem aldılar. sen ne önlem aldın ? gelecek olaylar için?  anca dozer alır enka zolrusa kaldırırım diyorsun . o farkı anlatmış. biraz saksıyı çlaıştır emre.. birazcık

  • Yörük 26 Ocak 2020 16:19

    1.) 6.5 yıkıma neden olacak büyüklükte bir deprem değildir. 2.) cahil dediğin adamın 14 milyon seçmeni var ve Türkiye'nin en eğitimli kesimi bu seçmenler. 3.) sen ölsen annenden başka arkandan ağlayacak biri var mı? Kılıçtaroglu'nu eletrimek sizde huy olmuş, kokuşmuş insan surususunuz.

  • doğru26 Ocak 2020 16:18

    japonyada 2011 depreminde binalrın yıkılmasından dolayı değil tusinamiden dolayı 1500 kişi öldü 30.000 kişi değil...

  • 3426 Ocak 2020 15:34

    Milletin basiyla gotuyle ugrascaginiza yapsaydiniz daha dune kadar resepsiyona basi acikmi gelcek kapalimi gelcek diye ugrasiyordunuz yalanmi ama kemalist zihniyet ne beklersin

  • emre2726 Ocak 2020 23:33

    Osmanlı olmasa Atatürk olmazdı işin aslı bu . Selanik i fetheden Osmanlı degil miydi? 3 Kıtaya hakim iken Atatürk mü vardı ? Yaşadıgınız yerleri fetheden İstanbul u alan kimdi ? Bu solcu kafalar kabullenmez. Marmarayı da ecevit yaptı zaten

  • bir yorum.26 Ocak 2020 17:41

    emre 27  Atatürk olmasaydı 3 kıtaya hakim olan devletin esamasi olmayacaktı.Yani düşünerek bile söylemiyorsun. Osmanlıyı padişahların bitmek tükenmek bilmeyen ihtirasları yıkmıştır. Atatürk olmasaydı az daha artık hangi ülkenin ezik vatandaşı olacaktınız haberiniz bile yok. 

  • emre2726 Ocak 2020 15:58

    Atatürk yokken 3 kıtaya hakimdik. Ataturk olmayınca olmazdık ne demek ? Bu ülkede Atatürk bağnaz kemalistler yüzünden sevilmiyor. Bir insanı putlaştırmayın. Hataları doğruları olan zor zamanda komutanlık yapan bir insandı.

  • bir yorum.26 Ocak 2020 15:46

    kılıçdaroğlunun Gazi Mustafa Kemal Atatürkle ne ilgisi var. Sizin genlerinize Atatürk düşmanlığı yerleşmiş bir defa. Şunu söyleyeyim Atatürk olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmazdı artık nerede yaşıyorsan doğuda yaşıyorsan ermenistanın ezik halkından olurdun güneydoğuda yaşıyorsan kürdistan devleti altında ezim ezim ezilirdin. Atatürk e dua et Onun sayesinde bu ülkede özgürce yaşıyor fikrini söylüyorsun.

  • kılıç26 Ocak 2020 15:29

    sen en iyisi japonyaya git.ülkede senden kurtulsun.

  • Itri 26 Ocak 2020 15:28

    Japonları değil turkiyeyi kıskanıyor almanlar bir kere

  • pazarci26 Ocak 2020 15:18

    japonyada senin ve gibilerinin zihniyetide yok ama,japonyada herkez kendi Milliyetine Milletine bagli.senin vi gibileri gibi Vatan dusmanlariyla isbirligi yapip Ulke dusmanlarinin icerdeki borozanciligini yapmiyor hickimse Japonyada.kisacasi senin ve gibilerinin Ulkesine yaptigi Japonyada yapsalar yok ederler ederler

  • fenasi yi dikmisler26 Ocak 2020 16:01

    Vatansızlar keşke bina yıksa ülkeyi yıkıyorlar. Gezi olaylarinda neler yaptilar git oku cahil. Ülkesini tüm dunyaya kötülüyorlar.

  • fenasi kerim26 Ocak 2020 15:32

    türkiyede vatan düşmanlarımı depremde binaları yıkıyo binaları. . . . .