E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'da enflasyonda yükseliş dördüncü ayında---

Japonya'da enflasyonda yükseliş dördüncü ayında

Japonya'da enflasyonda yükseliş dördüncü ayında
31 Mart 2017 - 12:54 borsagundem.com

Japonya'da enflasyon üst üste dördüncü ayda da yükseliş gösterdi

Haftanın son Asya seansında Japonya’dan önemli veriler yayınlandı. Verilere göre Japonya Merkez Bankası‘nın yıllardır hedefe ulaştırmak için elinden geleni ardına koymadığı enflasyon beklendiği gibi %0.1’den %0.2’ye tırmandı. Hala %2.0 hedefinin çok uzağında fakat üst üste dört aydır yükselmesi dikkat çekici.

Diğer yandan Tokyo çekirdek enflasyon piyasalar %-0.2’ye yükseliş beklerken %-0.3’den %-0.4’e geriledi. Tokyo enflasyon öncü bir gösterge olarak kabul ediliyor çünkü ulusal çekirdek enflasyon Şubat ayına Tokyo çekirdek enflasyon ise Mart ayına ait.

Yine gece Japonya’dan açıklanan diğer verilere baktığımızda hane halkı harcamalarının %-3.8 ile beklentiden daha kötü, işsizlik oranının %2.8, öncü sanayi üretiminin ise %2.0 ile beklentiden daha iyi geldiğini görüyoruz. İşsizlik oranının son 23 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ayrıca not edelim.

Dün 111.60 – 111.50 direnç bölgesini aşan USDJPY, 112.00 seviyesini de geçtikten sonra şimdi biraz gevşiyor. 111.60 – 111.50 bölgesi artık destek olarak çalışacak. Yeniden yukarı yönlü harekette 112.50 bir sonraki durak olabilir, 111.60 – 111.50 bölgesinin kırılması durumunda ise 111.00 altı yeniden görülebilir.

FOMC üyesi ve New York Fed Başkanı Dudley bir üniversitede yaptığı konuşmada ‘büyüme ve enflasyon üzerindeki riskler yukarı yönlü olarak değişmeye başlıyor olabilir’ ifadesini kullandı. Enflasyonun %2.0 hedefine gideceği konusunda artık daha emin hissettiğini belirten Dudley, global ekonomik görünümün daha parlak olduğunu ve risklerin bir sene öncesine göre daha az olduğunu söyledi.

Fed’in bilançosunun kademeli ve tahmin edilebilir bir hızda azaltılması gerektiğini savunduğunu ifade eden Dudley, bu süreçte uzun vadeli faizlerde yükseliş yaşanmasını bekliyorum dedi. Ayrıca Fed’in faizleri, kredi piyasasını ve kurları dikkatli bir şekilde incelediğini ekledi.

Asya borsaları haftanın son seansında Çin endeksleri dışında satıcılı bir seyir izlediler. Japonya Nikkei endeksi %0.73, Avustralya ASX %0.53, Hong Kong HSI %0.70, Güney Kore KOSPI %0.20, Hindistan SENSEX %0.23 ekside. Çin endeksleri ise ortalama %0.40 yükselişle pozitif ayrışıyor.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)