E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya'da erken seçimin ayak sesleri---

Japonya'da erken seçimin ayak sesleri

Japonya'da erken seçimin ayak sesleri
06 Eylül 2020 - 15:25 borsagundem.com

LDP Parti Konseyi Genel Başkanı Shunichi Suzuki, partinin yeni liderin seçilmesinin ardından erken seçim çağrısında bulunabileceğini belirtti

Japonya, Liberal Demokrat Parti'den (LDP) bir yetkiliye göre, bu ayın sonuna doğru iktidar partisinin yeni lideri ve yeni Başbakan belirlendikten sonra erken seçim için hazır olabilir.

LDP Parti Konseyi Genel Başkanı Shunichi Suzuki, Pazar günü BS TV'ye yaptığı açıklamada yeni yönetimin selefinden yüksek bir onaylanma oranı devralacağını belirtti. Suzuki, "Halkın yüzde 70'inden fazlası Abe yönetiminde geçen yedi yıl sekiz ayı pozitif değerlendirdi." dedi.

LDP, Başbakan Shinzo Abe'nin geçen ay istifasını açıklamasının ardından 14 Eylül'de liderlik seçimi için çağrıda bulundu. Partinin yarısından fazlasının desteğine sahip olan Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, en olası aday olarak öne çıkıyor.

Önceki dışişleri bakanı Fumio Kishida ve eski savunma bakanı Shigeru Ishiba da parti liderliği için adaylığını açıklamıştı.

LDP'nin yeniden lider seçeceği gelecek yılın erken seçim için bir fırsat olabileceğini belirten Suzuki, "Başbakan Abe'nin kalan döneminde ya da daha uzun bir süre için görev yapıp yapmayacağı yeni yönetimin özelliklerine bağlı olabilir." dedi.

İngiltere'den AB'ye "Brexit" resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Serrac ile kritik görüşme!

Türkiye ile KKTC'nin ortak tatbikatı başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TARKUT TARKAN06 Eylül 2020 18:45

    Bizde de hasta yatağındakiler milletvekili seçtiriliyor. umarın bunlardan bir şeyler öğreniriz.