E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da imalatçıların iş koşullarına güveni Ağustos ayında geriledi---

Japonya'da imalatçıların iş koşullarına güveni Ağustos ayında geriledi

Japonya'da imalatçıların iş koşullarına güveni Ağustos ayında geriledi
14 Ağustos 2024 - 07:03 borsagundem.com

Japonya'da imalatçılar için duyarlılık endeksi Ağustos ayında Temmuz ayına göre bir puan düşerek +10'a geriledi

Çin'den gelen cansız talebin kurumsal duyarlılığı zayıflatmasıyla Japon imalatçıların iş koşullarına güvenleri Ağustos ayında azaldı. Hizmet sektörünün ruh hali de zayıfladı.

Reuters tarafından aylık olarak gerçekleştirilen ankete göre, imalatçılar için duyarlılık endeksi Ağustos ayında Temmuz ayına göre bir puan düşerek +10'a geriledi. Ankete göre, imalatçılar endeksin önümüzdeki üç ay içinde daha da düşerek +5'e gerilemesini bekliyor. Ankete katılan bir otomobil ve nakliye makineleri firması yöneticisi, "Otomobil satışları özellikle Çin'de durgun" dedi.

BELİRSİZ FAKTÖRLER BELİRLEYİCİ OLUYOR

Kimya, çelik ve elektronik makineleri gibi çok çeşitli sektörlerden yöneticiler, Çin'de talebin durgun olmasının iş duygularını etkilediğini söyledi. Ankete göre, yüksek enflasyon ve dalgalı piyasalar da endişe verici konular arasında yer aldı. Bir kauçuk şirketinden bir yönetici, "Hammadde maliyeti ve döviz kurları gibi belirsiz faktörler artıyor" ifadelerini kullandı.

Reuters anketi, zayıf ABD istihdam verilerinin resesyon korkularını artırmasının ardından Japon hisse senetlerinin 1987'deki Kara Pazartesi satışlarından bu yana en büyük tek günlük düşüşünü yaşadığı ve yatırımcıların carry trade'i gevşetmesiyle yenin dolar karşısında yükseldiği 31 Temmuz - 9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Reuters Tankan hizmet sektörü endeksi Temmuz'daki +26 seviyesinden Ağustos'ta ikinci ayda da gerileyerek +24'e düştü.

İmalatçı olmayanlar endeksin Kasım ayında +26'ya yükselmesini bekliyor.

New York borsası, ABD'de üretici enflasyonunun yavaşlamasının ardından yükselişle kapandıNew York borsası, ABD'de üretici enflasyonunun yavaşlamasının ardından yükselişle kapandı

 

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiFenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

 

Avrupa borsaları günü kazançla tamamladıAvrupa borsaları günü kazançla tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)