E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da reel ücretlerde düşüş---

Japonya'da reel ücretlerde düşüş

Japonya'da reel ücretlerde düşüş
08 Ekim 2024 - 06:56 borsagundem.com

Japonya'da reel ücretler yaz ikramiyesi artışının ardından yeniden düştü

Japonya'da enflasyona göre düzeltilmiş ücretler, yaz ikramiyesi sezonunda iki ay boyunca arttıktan sonra Ağustos ayında düştü.

Ağustos ayında hane halkı harcamaları da geriledi ve BOJ'un yakın zamanda faiz oranlarını yükseltme ihtimalini azalttı.

Japonyşa Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı'na göre, reel ücretler Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,6 düştü. Bu düşüş, Temmuz ayında revize edilen %0,3'lük artışın ardından geldi.

Hane halkı harcamaları Ağustos ayında bir önceki yıla göre %1,9 azaldı. Japonya ekonomisinin yarısından fazlasını oluşturan özel tüketimin gücü hakkında potansiyel olarak şüphe uyandırdı. Bununla birlikte düşüş, ekonomistlerin %2,6'lık bir düşüş beklentilerinin altında kaldı.

Mevsimsellikten arındırılmış harcamalar bir önceki aya göre %2 arttı.

Reel ücretler Haziran ayında şirketlerin yaz ikramiyelerini artırmasıyla iki yıldan uzun bir süredir ilk kez artış göstermiş, ancak Çalışma Bakanlığı bu tür özel ödemelerin verilere katkısının Ağustos ayından itibaren azalacağını söylemişti. Bu ödemeler Temmuz ayında revize edilen %6,6 ve Haziran ayında %7,8'lik artışa karşılık Ağustos ayında %2,7 arttı.

Nominal ücretler ya da işçi başına aylık ortalama toplam nakit kazanç, geçen yılın Ağustos ayına kıyasla %3,0 artarak 296.588 yen (1.999,11 $) olurken, Temmuz ayındaki yıllık artış %3,4 oldu. Temel ya da düzenli ücretler de %3,0 artarken, kurumsal gücün bir barometresi olan fazla mesai ücretleri %2,6 arttı.

New York borsası düşüşle kapandıNew York borsası düşüşle kapandı

 

Selva Gıda’dan yüzde 500 bedelsiz kararıSelva Gıda’dan yüzde 500 bedelsiz kararı

 

ABD'de tüketici kredileri ağustosta beklentilerin altında arttıABD'de tüketici kredileri ağustosta beklentilerin altında arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)