E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'da toparlanma riske girdi---

Japonya'da toparlanma riske girdi

Japonya'da toparlanma riske girdi
26 Mayıs 2014 - 09:03 borsagundem.com

BOJ tutanaklarına göre iki üye Japon ekonomisinde toparlanma için risklerin aşağı yönlü olduğunu savundu

Japonya Merkez Bankası'nın 30 Nisan toplantısının bugün yayınlanan tutanamları iki üyenin Japon ekonomisinde toparlanma için risklerin aşağı yönlü olduğu değerlendirmelerinin ön plana çıktığını gösterdi.
BOJ tutanaklarına göre üyelerden Takahide Kiuchi ve Takehiro Sato, enflasyonun 2 yıllık süreç içinde yüzde 2 civarına yükseleceği ve buralarda çıpamanacağı görünümüne muhalefetlerinin tekrarladılar.
Sato yaptığı değerlendirmede, enflasyon görünümünün cari mali yılın ikinci yarısında itibaren bir yükseliş trendi izleyeceği görüşüne katılmadığını belirtti ve risklerin genel olarak dengeli 
olduğu değerlendirmesine muhalefet etti. Sato'nun risklerin bir miktar aşağı yönlü olduğu değerlendirmesi yapılması talebi, diğer üyeler arasında kabul görmedi. 
Kiuchi'nin yüksek 2 enflasyon hedefinin orta vadeli bir hedef olarak tanımlanması ve para politikası tedbirlerin esnek bir şekilde gözden geçirilmesi önerisi de diğer üyelerin oyları ile 
reddedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)