E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizJaponya'dan kur uyarısı---

Japonya'dan kur uyarısı

Japonya'dan kur uyarısı
14 Mayıs 2013 - 08:01 borsagundem.com

Japonya ekonomi bakanı: Döviz kurları sert dalgalanmalar içine girmemeli

Japonya ekonomi bakanı bugün yaptığı açıklamada döviz kurlarının çok hızlı dalgalanmamasının gerektiğini ve her iki yöne de sert hareketlerin zararlı olacağını söyledi. Bakan son dönemde yende yaşanan düşüşün ihracatçılara sağladığı faydaların ekonominin daha geniş alanlarına yansıması için çalışılması gerektiğini de belirtti.
Ekonomi Bakanı Akira Amari Bakanlar kurulu toplantısından sonra basına bir açıklama yaptı ve, "Yen kurundaki gevşemenin hem olumlu hem de olumsuz etkilerinin farkındayız. Pozitif etkiler toplumumuza önemli ölçüde yansıyor. Döviz kurlarında aşırı dalgalanmaların olmaması önemli. Kurlarında daha sakin bir yapıda hareket etmesi için hükümetin çeşitli önlemler yolu ile
çaba harcaması önemli. Bu açıdan hükümet ve merkez bankası piyasalardaki volatiliteyi düşürmek için piyasa oyuncuları ile irtibat halinde olarak ve borç yönetimi politikaları yolu ile çalışacaktır" ifadelerini kullandı.
Japonya Maliye Bakanı Aso: Mali yeniden inşa planını Eylül ayından önce hazırlayacağız
Japonya Maliye Bakanı bugün yaptığı açıklamada hükümetin Eylül ayında yapılacak olan G-20 zirvesinden önce mali yeniden yapılanma planını hazır hale getirmek niyetinde olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)