E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'nın büyümesi beklentilerin altında---

Japonya'nın büyümesi beklentilerin altında

Japonya'nın büyümesi beklentilerin altında
16 Şubat 2015 - 06:37 borsagundem.com

Japonya'nın ekonomisi dördüncü çeyrekte, ekonomistlerin tahminlerinin altında büyüme kaydetti

Dünyanın en büyük ekonomilerinden Japonya'nın, geçen yılın dördüncü çeyreğinde yıllıklandırılmış bazda yüzde 2.2 büyüdüğü açıklandı. Bloomberg'ün analistler arasında yaptığı ankete göre beklenti yüzde 3.7 büyümeydi. Nominal, yani fiyat değişimlerine göre düzeltilmemiş gayrisafi yurtiçi hasıla ise yıllıklandırılmış bazda yüzde 4.5 arttı.

Japonya'nın büyüme performansının beklentilerin altında kalması, düşük yatırım ve iç tüketim düzeyinin ihracatı zayıflattığı bir ortamda ekonomiyi canlandırmanın zorlaştığına işaret ediyor.

Dünyanın üçüncü büyük ekonomisinde Başbakan Shinzo Abe, yirmi yıllık durgunluğa son vererek ekonomiyi harekete geçirmeye çalışıyor. Ülke teknik olarak resesyondan çıkmış olsa da piyasalar ılımlı düzeyde ekonomik büyümenin yakalanıp yakalanamayacağını izliyor.

Hong Kong’daki HSBC Holdings Plc ekonomistlerinden Izumi Devalier, “Japonya resesyondan çıkmanın yolunu buldu ancak büyümede ılımlı bir ivmelenme görmek istiyoruz. Bu, arkasında bir hareketlenme kıvılcımı olan bir ekonominin sergileyeceği bir tablo değil” dedi.

Japon yeninin 2012 Aralık'tan bu yana dolar akarşı yüzde 28 değer kaybetmesi Japon ihracatçıların karlarını artırıyor. Yurtiçinde ise ücret artışları ve iç tüketimin canlanması ekonominin büyümesinde anahtar rol oynaması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)