E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'nın dış ticaret açığı tırmandı---

Japonya'nın dış ticaret açığı tırmandı

Japonya'nın dış ticaret açığı tırmandı
20 Kasım 2013 - 07:01 borsagundem.com

Fosil yakıt ithalatındaki artışın ve Çin ve ABD'ye yapılan ihracatı gölgelemesiyle Japonya Ekim'de rekor seviyede dış ticaret açığı verdi

ABD ve Çin'e yapılan ihracattaki canlanmanın, nükleer sanayînin kapanmasının ardından artan ithal yakıl maliyetlerinin gölgesinde kalmasıyla Japonya Ekim'de rekor düzeyde dış ticaret açığı verdi.

Tokyo'daki maliye bakanlığı, dış ticaret açığının 1.09 trilyon yen ile (10.9 milyar dolar), rekor süredir devam eden dış ticaret açığını genişlettiğini açıkladı. Japonya'nın dış ticaret açığı, Bloomberg anketindeki 28 tahminin de üzerinde oldu. Ülkenin ithalatı Ekim'de yıllık bazda yüzde 26.1 artarken, ihracat yüzde 18.6 arttı.

Yendeki zayıflama, Toyota Motor Corp. gibi ihracatçıların kâr tahminlerini ve hisse fiyatlarını yukarı taşırken, ithalat maliyetini de artırdı. Ekonomist Norio Miyagawa'ya göre, dış ticaret açıkları devam ederek, dünyanın en büyük 3. ekonomisinin büyümesi üzerinde baskı oluşturacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)