E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'nın kredi notu düşebilir---

Japonya'nın kredi notu düşebilir

Japonya'nın kredi notu düşebilir
11 Aralık 2014 - 10:35 borsagundem.com

Fitch, Japonya'nın kredi notu önümüzdeki yılın başlarında düşebileceğini rapor etti

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Raitings tarafından yapılan açıklamada Japonya'nın kredi notunun önümüzdeki yılın başlarında düşürülmesinin beklendiği çünlü hükümetin önümüzdeki yıl için ertlenen vergi artırımının yol açacağı açıkları kapatabilecek bir bütçe hazırlayacak gibi görünmediğini söyledi. 
Fitch'in Asya-Pasifik bölümü ülke notları başkanı Andrew Colquhoun, Japon hükümetinin ayrıca kurumlar vergisinde indirim planladığını ve bunun da bütçe açıklarını düşürme şansını azalttığını belirtti.
Colquhoun, Fitch'in 1 basamağın üzerinde bir indirim yapmayı değerlendirmeyeceğini düşündüğünü de dile getirdi. 
Fitch'in Japonya için verdiği ve üzerinde negatif izleme olan A+ notu en üst not olan AAA'nın bir basamak altında bulunuyor. Fitch'in daha önceki açıklamasında negatif görünümün önümüzdeki yılın ilk yarısında çözülmesinin beklendiği daha önce ifade edilmişti.
Moody's geçtiğimiz hafta satış vergisinin artırılmasının ertelenmesi nedeniyle Japonya'nın kredi notunu bir basmaak düşürerek A1 seviyesine düşürmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)