E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'nın notu teyit edildi---

Japonya'nın notu teyit edildi

Japonya'nın notu teyit edildi
25 Eylül 2014 - 11:25 borsagundem.com

S&P, Japonya'nın kredi notların AA-/A-1+ olarak teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Japonya'nın uzun ve kısa vadeli kredi notlarını 'negatif' görünüm ile AA-/A-1+ olarak teyit etti. 
S&P teyit edilen kredi notlarının Japonya'nın güçlü dış pozisyonu, zengin ekonomisi, politik istikrarı ve istikrarlı finansal sistemi ile çok zayıf mali pozisyonu arasındaki dengeyi
yansıttıklarını belirtti. 
Japonya'nın yüksek gelirli ekonomisinin, yıllardır devam eden düşük büyüme ve deflasyona karşın, ülkenin kredi kalitesini destekleyen önemli faktörlerden biri olduğunu ifade eden S&P, Japonya'da kişi başına GSYH'nın Mart 2015'te sona erecek 2014 mali yılında 37 bin dolara yakın olmasını beklediklerini aktardı. S&P, 2017 mali yılına kadarki dönemde Japonya'da nominal GSYH büyüme oranının yüzde 2,5'in biraz altında olmasını beklediklerini de vurguladı. 
S&P yapılan projeksiyonların kısmen, Japonya'nın uyguladığı ekonomik stratejinin yıllık reel GSYH büyüme oranının yüzde 1'in hemen üzerinde sürdürülmesine ve enflasyonun pozitif bir bölgeye dönmesine yardım edeceğine olan inancı yansıttığını, 10 yıllık ağırklı gelir büyüme tahminlerinin 2014 mali yılında yüzde 1,1 olduğunu da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsa küçülmeyi sevmez25 Eylül 2014 11:40

    bugün 16.300 olan japon nikkei hisse senedi endeksinin 1990 başlarında 30.000' lerde olduğunu biliyor musunuz acaba?bu tüm borsa oyuncularına ders olmalı aslında.büyümelerin zayıfladığı bir ülkede 25 senedir borsa endeksi neden hala yarı değerde iyi bir derstir aslında japonya örneği için.Aynı durum ab ülkeleri için ve önlem alınmayan tüm ülkeler için de geçerlidir.