E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizJaponya'ya "zayıf yen" uyarısı---

Japonya'ya "zayıf yen" uyarısı

Japonya'ya zayıf yen uyarısı
03 Nisan 2013 - 19:10 borsagundem.com

Çin, para birimini zayıflatacağına dair sinyaller veren Japonya'ya bu konuda uyarılarda bulundu

Çin, Japonya merkez bankası Bank of Japan'ın yeni başkan Haruhiko Kuroda'nın göreve gelmesinin ardından parasal teşviği artıracağı söylentilerinin yaygınlaşması üzerine, zayıflayan yenin Asyalı diğer komşuları da para birimlerini zayıflatmaya yönlendirebileceğini ve ticari çatışmaları yoğunlaştıracağını ifade etti.
Çinli bir döviz regülatörü tarafından bugün yayımlanan bir raporda "Ekonomilerin otomotiv, elektronik ve sanayi ürünleri ile rekabet ettiği bir ortamda zayıflayan bir yen, 'komşuyu zarara sokma' etkisi yaratabilir" ifadeleri kullanıldı. Raporda ayrıca "Eğer diğer Asya ekonomileri Japonya'nın izlediği yolu tercih ederlerse bu hem ticari çatışmaları artırır hem de politika çekişmelerinden dolayı bölgesel işbirliği ve ekonomik entegrasyonu tehlikeye atabilir" uyarısı yapıldı.
Öte yandan Güney Kore Maliye Bakanı Hyun Oh Seok tarafından geçtiğimiz ay yapılan bir açıklamada zayıflayan yenin kendi ülke ihracatı için "kırmızı sinyal" verdiğini dile getirmişti. Yen geçtiğimiz 6 ay boyunca yuan karşısında yüzde 17 değer kaybederken, Japonya merkez bankasının Kuroda ile gerçekleştireceği ilk toplantı sonrası tahvil alımında artışa gidebileceği söyleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)