E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJeffrey Gundlach: Yatırımcılar uzun vadeli tahvillere yönelmeli---

Jeffrey Gundlach: Yatırımcılar uzun vadeli tahvillere yönelmeli

Jeffrey Gundlach: Yatırımcılar uzun vadeli tahvillere yönelmeli
20 Ekim 2023 - 12:44 borsagundem.com

‘Tahvil kralı’ ünvanlı milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach, uzun vadeli Hazine tahvillerine yatırım yapacağını söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach, fiyatların resesyona girerken toparlanmasıyla birlikte uzun vadeli Hazine tahvilleri satın alacağını söylüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, DoubleLine Capital kurucusu Jeffrey Gundlach'a göre, ekonomik faktörlerden oluşan bir kokteyl yakın zamanda tahvil fiyatlarında bir toparlanmaya yol açabileceği için yatırımcılar uzun vadeli hazine tahvilleri satın almayı düşünmeli.

Resesyon ve uzun vadeli tahviller

Yahoofinance’te yer alan habere göre, ‘Tahvil kralı’ lakaplı milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach, paylaştığı notta, “Kısa vadeli yatırımın resesyona girmesi nedeniyle uzun vadeli hazine tahvillerini seviyoruz. ABD'nin son kırk yılda 30 yıllık hazine tahvil getirilerindeki düşüş trendi tamamen tersine döndü ve iki yıldan kısa bir sürede neredeyse 400 baz puan fırladı” diyor ve ekliyor: “Uzun vadeli tahvillerde yaklaşık yüzde 50'lik bir düşüş oldu. Bu da artık uzun vadeli tahvil getirilerinin artma potansiyeli olduğu anlamına geliyor.”

Gundlach'ın resesyon tahminleri, uzun süredir yaklaşmakta olan bir gerilemeye işaret eden Öncü Ekonomik Endeks'ten (Leading Economic Index) geliyor. Bu arada işsizlik oranının 12 aylık hareketli ortalamanın üzerine çıkması bekleniyor ve Gundlach bunun genellikle ufukta bir yavaşlamaya işaret ettiğini belirtiyor.

Tahvil getirileri neden yükseldi?

Gundlach'a göre, uzun vadeli tahvil getirilerinin yüzde 5 seviyelerine çıkmasının nedenlerinden biri, 2022 vergi ödemelerinin ertelenmesinin neden olduğu büyük Hazine ihracı. Ancak pandemi teşvikleri ve kredi ödemelerinin ertelenmesiyle birlikte bu durumun da sona ermesi bekleniyor.

Gundlach, “Borç ve vergi tatillerinin sona ermesiyle birlikte tüketiciler yaşam tarzlarını daha muhafazakar tutmak zorunda kalacak. Bu tahvil piyasası için olumlu olabilir çünkü çok fazla net arzımız olmayacak ve belki de bu durum olumsuz bir ekonomiyle sonuçlanacak. Bu da potansiyel olarak tahvillerin önümüzdeki altı ay içinde yükselişe geçmesine yol açabilir” diye yazıyor.

Ticari ipoteğe dayalı menkul kıymetler

Gundlach, ufukta bir durgunluk çağrısında bulunurken, aynı zamanda acente ipoteğine dayalı menkul kıymetler ve ticari ipotek tahvillerinin cazip yatırımlar olduğunu da öne sürüyor. Daha önce oluşturulmuş ipotekler, günümüzün yüksek oranları göz önüne alındığında düşük yeniden finansman riski taşıyor. Varlık sınıfı aynı zamanda değerleme bazında şirket tahvillerinden daha ucuz oluyor ve son yılların en yüksek spreadlerini sunuyor.

‘Ticari ipoteğe dayalı menkul kıymetler’de (Commercial Mortgage-Backed Security - CMBS) pek çok kişi yaklaşmakta olan bir ticari gayrimenkul çöküşü konusunda uyarıda bulunsa da Gundlach, yatırımcıların yatırım yapılabilir kurumsal borçlardan daha yüksek kredi notları ve daha iyi spreadler sunan AAA ticari ipotek tahvillerine bağlı kalmaları gerektiğini söylüyor.

Morgan Stanley: Tahviller al sinyali veriyor

 

Goldman Sachs: Petrol yükselişi Hazine tahvilini etkileyecek

 

BofA: Borsalar tahvil baskısından kurtuluyor

 

Siegel: Tahviller enflasyona karşı korumuyor

 

Güvercin Fed mesajlarıyla tahvil getirileri geriledi

 

Tahvil kralından yatırımcılara kriz stratejisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)