E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıJeopolitik gelişmeler TL'yi olumsuz etkiledi---

Jeopolitik gelişmeler TL'yi olumsuz etkiledi

Jeopolitik gelişmeler TL'yi olumsuz etkiledi
05 Ocak 2016 - 09:26 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasada öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi.

Çin’in bu hafta sonunda hisse satışlarına getirdiği kısıntıları gevşeteceğini açıklaması ve zayıf gelen sanayi üretimi rakamları neticesinde Çin borsasındaki sert düşüş dünya borsalarında Ağustos 2015 benzeri bir panik satışına yol açtı. Bu sabah itibarı ile hükümetinin önlem alacağına yönelik beklentileri ile Çİn borsasındaki düşüş durulmuş gözüküyor. TL varlıkların düşüşte gelişmekte olan ülkelere göre olumsuz ayrıştığını görüyoruz. Yılbaşından bu yana TL %1.58 kayıpla Brezilya realinden sonra (-2.05%) en fazla kaybeden para birimi oldu. 10 yıllık TL faizde ise dün 30 baz puanlık bir artış oldu. Jeopolitik gelişmeler ve enflasyon beklentilerindeki artış TL varlıkların göreceli performansını olumsuz etkileniyor. Piyasanın dünkü satışların ardından bugün hafif yükselişle açılacağını düşünüyoruz. İçeride bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor. Perşembe günü Akbank, Cuma günü ise Garanti Bankası 2016 bütçesi ile ilgili bir açıklama yapacak.

Elektrik tarife yapısı değiştirildi

EPDK elektrik tarife yapısını değiştirdi. Bunun kayıp/kaçak rasyosu ile ilgili tartışmaları sona erdirmek için yapıldığını düşünüyoruz. Yeni tarife yapısında dağıtım tarafı ile ilgili ücretler tek bir kalem altında konsolide edilirken kayıp/kaçak oranı ayrı bir kalem olarak artık gösterilmeyecek. Enerji şirketleriyle detaylar hakkında konuştuktan sonra şirketler ikili anlaşmalar yoluyla yaptıkları satışlarının çoğunun sabit tarifelere dayandığı ifade ettiler, böylece satış fiyatları üzerindeki etkisi sınırlı olacaktır. Diğer taraftan, doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Biz doğalgaz fiyatlarına %10 oranında zam beklediğimizden dolayı, modellerimizi revize ediceğiz ve bunun değerlemeler üzerine olumlu etki edeceğini düşünüyoruz.

İş Yatırım
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)