E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJeremy Siegel: Hisse senetleri dönüm noktasında---

Jeremy Siegel: Hisse senetleri dönüm noktasında

Jeremy Siegel: Hisse senetleri dönüm noktasında
30 Temmuz 2024 - 12:33 borsagundem.com

Beklenen faiz indirimlerinin ABD borsalarında bir ‘dönüm noktası’na işaret ettiği düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında başlayan rotasyonun sorumlusu olarak gösterilen ‘beklenen faiz indirimleri’nin hisse senetleri için bir kırılma noktası olabileceği öngörülüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Wharton profesörü Jeremy Siegel, faiz indirimlerinin piyasanın pek de sevilmeyen alanlarında fırsat yaratmasıyla hisse senetlerinin bir ‘dönüm noktası'na yaklaştığını söylüyor.

Yapay zekaya yönelik şüpheler artıyor

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, üst düzey ekonomist Jeremy Siegel'e göre, faiz indirimlerinin piyasanın bilinmeyen bir alanını yeniden görünür kılmasıyla hisse senetleri uzun süredir devam eden bir eğilimi tersine çevirmek üzere.

Wharton School finans profesörü Siegel, büyüme hisseleriyle karşılaştırıldığında bu yıl düşük performans gösteren piyasanın sevilmeyen bir grubu olan küçük ölçekli hisse senetlerinde gizlenen fırsatlara işaret ediyor.

S&P Global verilerine göre, S&P 500 Endeksi bu yıl şimdiye kadar yüzde 8 oranında yükseldi. Bu, Ocak ayındaki yüzde 20’lik yükseliş seviyesine kıyasla çok daha düşük getiriler anlamına geliyor.

Sıra değer odaklı hisse senetlerinde

Büyüme hisse senetleri kısmen, dev sermayeli teknoloji şirketleri gibi büyüme hisselerine yönelik yatırımcı coşkusunu ateşleyen Wall Street'in yapay zeka çılgınlığı nedeniyle daha iyi performans gösterdi.

Ancak Siegel, üretken yapay zekanın, yatırımcıların başlangıçta fiyatladığı kadar devrim niteliğinde olup olmadığı konusunda şüphelerin arttığını ifade ediyor. Bu arada Siegel, Fed'in yakında ilk faiz indirimini yayınlamaya hazır göründüğünü ve bunun piyasanın değer tarafında daha fazla hareket yaratabileceğini öngörüyor.

Siegel, “Fed faiz oranlarını düşürene kadar değer hisse senetlerinde hareket göremeyeceksiniz ancak faiz oranlarında indirim Fed için ve giderek daha fazla gündemde olduğunda bu anlatının şiddetlenerek devam edeceğini düşünüyorum. Bu, büyüme hisse senetlerinin değer odaklı Hisse senetlerini yenmesi konusunda aylardır, hatta yıllardır gördüğümüz bir eğilim açısından gerçekten bir dönüm noktası olabilir” diyor.

Faiz indirimi patikasında bir değişiklik artık mümkün değil

Siegel, son enflasyon verilerinin Fed'in yakında faiz indirimi yapacağını gösterdiğini de ekliyor. Fed'in enflasyonu ölçmek için tercih ettiği kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi geçen ay düşmeye devam etti ve bu da merkez bankası yetkililerinin yakında para politikasını gevşeteceklerine dair daha fazla umut yarattı.

Siegel, “İleriye dönük olarak, enflasyonun çok, çok iyi göründüğünü düşünüyorum” diyor ve beklenmedik şekilde yüksek bir fiyat okumasının bu yıl faiz oranlarının aşağı yönlü gidişatını değiştirmeyeceğini ekliyor. Siegel, “Fed Başkanı Powell'ın Eylül toplantısında faiz indirimi yapacağına dair anlatıda hiçbir değişiklik olduğunu düşünmüyorum” diyor.

Fed yetkilileri, bir sonraki politika hamlelerini görüşmek üzere bu Salı ve Çarşamba günü toplanacak. CME FedWatch aracına göre piyasalar, Fed'in Çarşamba günü faiz oranlarını sabit tutma olasılığının yüzde 96, merkez bankası yetkililerinin Eylül ayına kadar faiz oranlarını en az 25 baz puan düşürme olasılığının ise yüzde 100 olduğunu fiyatlıyor.

Bank of America: Borsalar yüksek düşüş riskiyle karşı karşıyaBank of America: Borsalar yüksek düşüş riskiyle karşı karşıya

 

Piyasa balonlarının 4 farklı versiyonuPiyasa balonlarının 4 farklı versiyonu

 

'Insider’lar hisse senetlerini rekor hızla elden çıkarıyor'Insider’lar hisse senetlerini rekor hızla elden çıkarıyor

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyorFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyor

 

Borsada rotasyonun kaderi teknoloji devlerinin kazançlarına bağlıBorsada rotasyonun kaderi teknoloji devlerinin kazançlarına bağlı

 

Wall Street’te ‘Büyük Rotasyon’ 3 değişkene bağlıWall Street’te ‘Büyük Rotasyon’ 3 değişkene bağlı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kamil az işer31 Temmuz 2024 07:47

    canlı düşmanı yorum yazmış bunlara dikkat edin tehlikeli insanlar bunlar bu sokaktaki candaşlarımızı tehlikeli sınıfa sokan yorumculara dikkat edin arkanızdan her an bi şe yapabilir bu kadim yaratıklar.dikattttttt .

  • Sokakta köpek olur diyende zeka yoktur 30 Temmuz 2024 13:28

    Size neler olacağını özetleyeyim, gözden kaçan detay 4 sene süre verilmesi zaten bitiş döneminden önce seçimler geliyor bizene deyip önemsemezler, ve görevini yapmak isteyen yetkilere itperestler saldırır önlerine yatarlar, büyük kriz günleri bizi bekliyor, ek olarak chp belediyelerinin çoğu bu işi önemsemez, verilen süre çok uzun 4 sene yerine 1 sene olmalıydı beş yıldız konforlu barınak yapılacak değil lüks oteller bile 2 senede inşaatı bitiyor, epey bir süre daha sorun çözülmez