E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJeremy Siegel: Yatırımcılar küçük ölçekli hisse senetlerine yönelmeli---

Jeremy Siegel: Yatırımcılar küçük ölçekli hisse senetlerine yönelmeli

Jeremy Siegel: Yatırımcılar küçük ölçekli hisse senetlerine yönelmeli
12 Şubat 2024 - 13:08 borsagundem.com

Wharton profesörü Jeremy Siegel, borsada yükselişin süreceğini düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçen yıldan bu yana yükseliş eğilimini sürdüren ABD borsaları yeni zirve seviyeleri zorlamaya devam ediyor. Bu durum yatırımcılarda hem bir düzeltme hem de yükselişin devam edeceği beklentisi doğuruyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wharton profesörü Jeremy Siegel ise, borsanın hala yüzde 8 oranında yükseleceğini söylüyor ve yatırımcıların sermayelerini özellikle hangi alanlarda değerlendirmeleri gerektiğine odaklanıyor.

İyimser tahmin

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Siegel'in borsada yükseliş beklentisi içinde olduğu bir sır değil ve S&P 500'ün psikolojik eşik olarak kabul edilen 5000 puan seviyesine ulaşması onu olumlu görüşlerinden caydırmıyor.

Siegel, S&P 500'ün yıl sonuna kadar mevcut seviyelerden yüzde 8 oranında daha yükselebileceğini ve bunun da endeksi yaklaşık 5.400 puana çıkaracağını belirtiyor. Bu tahmin, Wall Street'teki en iyimser borsa görünümüne karşılık geliyor.

‘dot-com balonu’ tezi ikna edici değil

Siegel'in yükseliş eğilimi, bazı yatırım stratejistlerinin günümüz borsasını 1999-2000 yıllarındaki ‘dot-com balonu’ sırasında görülen zirve seviyelerle karşılaştırmasıyla aynı döneme denk geliyor; ancak Siegel bu tezi ikna edici bulmadığının altını çiziyor.

Siegel, “Durum 1999'dan daha kötü değil. Söz konusu iki dönem arasında çok çok farklı olan bir özellik var ve bu oldukça önemli; 2000 yılının başında S&P'nin kazancının 30 katına satış yapıyorduk ve teknoloji sektörünü bundan çok daha fazlasına, 60 hatta 70 katı kazançla satıyorduk. Ve faiz oranlarını da unutmamak gerekiyor. Bugün ise 20 katı kârla satıyoruz; bu ucuz değil ama 1999 ya da 2000 dönemindeki gibi bir durum da değil” şeklinde konuşuyor.

Küçük ölçekli hisse senetleri

Siegel, yatırımcıların sırasıyla 15 kat ve 12 kat kazançla satılan değerli hisse senetleri ve küçük ölçekli hisse senetleri satın almaya odaklanmaları gerektiğini, çünkü sürecin sonunda bu grupta yer alan Hisse senetlerinin büyüme hisse senetlerinden daha iyi performans göstermeye başlayacaklarını söylüyor.

Siegel, “Devasa hacimli büyüme hisse senetlerinin çökeceğini söylemiyorum ancak eğer kötü şeylerin tepede yoğunlaştığından bahsediyorsanız, bu diğer tarafta fırsatlar olduğu anlamına gelir” diyor ve ekliyor: “Gerçekten de önümüzdeki üç ila beş yıl içinde daha iyi kazanımların olacağını düşündüğüm yer küçük sermayeli hisse senetleri.”

Bankacılık krizi yatırımcıları endişelendirmemeli

Siegel'e göre, borsada ticari gayrimenkullerden New York Community Bancorp'un son dönemdeki çöküşüne kadar yatırımcıların endişelenmesi gereken devam eden riskler mevcut olsa da bu, yatırımcıların hisse senedi satın almaması gerektiği anlamına gelmiyor.

Siegel, “Wall Street'teki en eski sözlerden biri: ‘Hisse senetleri endişe duvarına tırmanır.’ Tüm endişeler ortadan kalkana ve gökyüzü açık olana kadar beklerseniz, dipten değil tepeden alım yapmış olursunuz. Sürekli olarak bir yükseliş çağındayız” diyor ve belirsizlik ve tehditlerin her zaman olduğunu ve bundan sonra da olacağını söylüyor.

Jeremy Siegel: Boğa piyasası Fed’e bağımlı değil

 

Jeremy Siegel: Ekonomiye dair korkular dinecek, hisse senetleri yükselecek

 

Küçük ölçekli hisse senetleri ralliyi gecikmeli takip ediyor

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetlerinde yükseliş yüzde 60’ları bulabilir

 

Küçük sermayeli hisse senetleri toz içinde

 

BofA: Küçük sermayeli hisselerde dipten alım zamanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)