E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJerome Powell'ı bekleyen 2 zor soru---

Jerome Powell'ı bekleyen 2 zor soru

Jerome Powell'ı bekleyen 2 zor soru
28 Kasım 2017 - 16:27 borsagundem.com

Fed başkan adayı Jerome Powell'ın bugün ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nde düzenlenecek onay oturumunda, ABD para politikalarıyla ilgili 2 zor soruyu yanıtlaması bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlığına aday gösterdiği Jerome Powell, bugün atanmasının onaylanması için ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nde düzenlenecek oturuma katılacak.

Fed Guvernürü olarak daha önce iki defa onay alan Powell'ın Fed Başkanlığına atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan, bugüne kadar para ve regülasyon politikaları konusunda kamuoyuna nadiren açıklama yapan ve yıllar sonra ekonomi eğitimi almamış ilk Fed Başkanı olması beklenen Powell'ın, göreve atandıktan sonra atacağı adımlar merakla bekleniyor.

Faiz artırımı ve regülasyon politikası

Business Insider sitesi, Powell'ın Senato oturumunda iki zor soruyla karşı karşıya kalacağını yazdı.

Habere göre, Powell'ı bekleyen olası sorular şöyle:

1. Fed faizleri artırmaya devam etmeli mi?

Yeni Fed Başkanı'nın en önemli gündemi, faiz artırımları konusunda verilecek kararlar olacak.

ABD'deki karışık ekonomik görünüme göre, ekonomik büyüme ve düşük işsizlik oranlarına rağmen düşük enflasyon oranı halen Fed'in yüzde 2 hedefini tutturabilmiş değil.

Bugün yapılacak oylamada, Bankacılık Komitesi üyelerinin Powell'a, aralık ayında faiz oranlarını artırıp artırmayacağını ve gelecek yıl nasıl bir strateji izleyeceğini sorması bekleniyor.

2. Bankalar nasıl regüle edilmeli?

Fed Başkanı'nın en önemli görevlerinden biri de, bankaların ve önemli finans kurumlarının nasıl regüle edileceğini belirlemek olacak. Bu görev bazı zorlukları beraberinde getiriyor, çünkü Başkan Trump'ın deregülasyon politikalarına karşın Merkez Bankası mali kriz sonrasına yönelik bir regülasyon yapısı üzerinde çalışıyor.

Yellen'ın para politikalarını büyük oranda devam ettirecek

Powell'ın, şubat ayında görev süresi dolacak Janet Yellen'ın ardından Fed başkanlığı görevine gelmesi için Senato'da onay alması gerekiyor. Fed'in yeni başkanı 4 Şubat 2018'de göreve başlayacak.

Powell'ın Fed başkanı olması halinde Yellen dönemindeki para politikalarını büyük oranda devam ettirmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)