E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisJet Fadıl'dan yeni uyanıklık---

Jet Fadıl'dan yeni uyanıklık

Jet Fadıl'dan yeni uyanıklık
08 Ağustos 2014 - 07:11 borsagundem.com

Jet Fadıl'ın Bayrampaşa'da yapmaya çalıştığı inşaatın olduğu alanın halka açık park olduğu iddia edildi

Fadıl Akgündüz’ün İstanbul Bayrampaşa’da yaptırdığı Caprice Gold Oteli’nin, vatandaşın kullanımına ayrılan park arazisi üzerinde inşa edildiği ortaya çıktı. Zaman'ın haberine göre, halka açık olması gereken yeşil alan, çevresindeki arazilere ait kira bedelinden 10 kat aşağı bir fiyatla; aylık sadece 5 bin lira bedelle 30 yıllığına Caprice Gold’a kiralandı.

İsmi kağıt üzerinde kalan projeler ve arkasında bıraktığı mağdurlarla anılan Fadıl Akgündüz’ün skandallarına gün geçmiyor ki bir yenisi eklenmesin. Ne yerli otomobili ne de Maldivler’deki otel projesi hayata geçen Akgündüz’ün İstanbul Bayrampaşa’da yaptırdığı Caprice Gold Oteli de üç yıldır tamamlanamadı. Üstelik bu otelin  belediyeye ait olan ve park yeri olarak ayrılan bir arazi üzerinde inşa edildiği ortaya çıktı. Arazi, çevresindeki mülklere ait kira bedelinin 10 kat aşağısında bir fiyatla, aylık 5 bin lira bedelle 30 yıllığına Caprice Gold’a kiralandı.

Yerli malı otomobil yapma vaadiyle Avrupa’da yaşayan gurbetçi Türk vatandaşlarından topladığı yüz milyonlarca Alman Markı’nı batıran ve ‘dolandırıcılık yaptığı’ gerekçesiyle 1,5 yıl hapis yatan Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa’daki Carpice Gold otelini ablası Avniye Obut’un üzerine inşa ettirdi. Caprice Gold’un inşa edildiği arazi ise kamunun mülkü. Bayrampaşa Belediyesi’nin imar planlarında ‘park’ olarak görünen ve halkın kullanımına açık olması gereken 6 bin 800 metrekarelik arazi, 2009 yılında dönemin Bayrampaşa Belediye başkanı ve halen AKP İstanbul Milletvekili olan Hüseyin Bürge döneminde aylık 5 bin lira kira bedeli ile 30 yıllığına Caprice Gold’a verildi. Değeri 10 milyonlarca lirayı bulan arsanın aylık 5 bin lira gibi sudan ucuz bir bedelle 30 yıllığına kiraya verilmesi kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. “Park arazisinin değerinin çok altında bir bedelle Caprice Gold’a kiralandığı” iddiasına karşılık belediye yetkilileri şunları ifade etti: “Orası park fonksiyonlu bir arazi ama park olacak bir alan değil. Çevre yolunun kenarında olduğu için belediye olarak orayı park da yapsak vatandaş gelip kullanmaz. Kiralama belediyenin menfaatine oldu. Orası refüjden çevirme yeşillendirilecek bir alan. O bölgede pek yerleşim alanı da yok. Biz buraya park yapsak bile atıl bir park olurdu. Kimse orayı gelip de kullanmazdı. Belediye 30 yıllık kiralama bedelinin tamamını aldı.”

KİRA ŞERHİNDE PARK ŞARTI VAR

“Arazinin çevredeki emsallerinden 10 kat daha düşük bir bedelle kiraya verildiği” iddiasına karşılık olarak ise yetkililer, belediyenin bu işten zarar etmediğini savundu. Edinilen bilgi ve belgelere göre Bayrampaşa Belediyesi, Fadıl Akgündüz’ün ablası Avniye Obut’a ait Caprice Gold Oteli projesine 6 bin 800 metrekarelik kamuya açık park alanını ihale usulü ile kiraladı. Caprice Gold Oteli de, imar planında park olarak gözüken ve kamu hizmetine açık olması gereken kamuya ait bu arazi üzerinde inşa edildi. Oysa Avniye Obut ile Bayrampaşa Belediyesi arasında yapılan sözleşmede arazinin ‘park olarak kullanılması’ için şerh düşülmüştü.

Fadıl Akgündüz son olarak Maldivler’de tatil yaptırmak vaadiyle 60 bin kişiden 170 milyon dolar topladığı gündeme gelmişti. Maldivler’deki otel projesi iptal olan Fadıl Akgündüz, Caprice Gold Oteli’nde kira geliri vaat ettiği müşterilerine 5 aydır ödeme yapmadı. Bayrampaşa’daki park arazisine inşa ettiği Caprice Gold Oteli’ni de söz verdiği tarihten 3 yıl geçmesine rağmen hâlâ bitiremedi. Otelin kaba inşaatı tamamlandı. Müşterilerine ne ödeme yapan ne de inşaatı tamamlayabilen Akgündüz’ün iflasın eşiğine geldiği ileri sürülüyor. Son olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Fadıl Akgündüz, “Şirketlerim için sizden yardım diliyorum. Allah korusun eskiden oduğu gibi şirketimiz bir kazaya daha kurban giderse insanlarımız bir 15 yıl daha acı çeker.” ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci12 Ağustos 2014 16:33

    Ulke de ne dogru ki bu egri diye sasiyorsunu z

  • AHMET08 Ağustos 2014 12:38

    BEN BU ADAMA HAYRANIM.HEM MİLLETİN PARASINI ALIYO HEMDE DALGA GECİYO.GÜZEL YURDUMUN GÜZEL İNSANI.

  • Uluğ08 Ağustos 2014 12:31

    Burak arkadaş ne yazmış aşağıda insanlar görsün de Ülke ne hale geldi anlasın, anlamazsa en azından sorgulasın. Allah'ın mübarek ismini iğrenç emellerine alet etmekten,kullanmaktan ve bu yolla her türlü rantı elde etmekten,yandaşına, yoldaşına afiyetle yedirmekten kaçınmayan zihniyet sonra der ki geçmişte ülkeyi yiyip bitirdiler, hortumladılar,biz hallettik. Onlar yaptıysa bile hiç olmazsa Din-i Mübin'i İslam'ı kullanarak,siyasetlerine alet ederek rezillikler yapmadılar.Tabi bir de işin çalışma,yapma kısmı var o da sağolsunlar kendi ceplerinden ülkeyi imar ederek çözdüler! Eeee zamanında demiş bir ingiliz bu Türkleri Dinlerinden uzaklaştırmadıkça yok edemeyiz, demek ki yıllarca düşündüler taşındılar anladılar ki en iyi İslam Dini'ni kullanarak halledebiliriz. Gerisini siz anlayın artık!!!

  • burak08 Ağustos 2014 12:09

    biri inşaallah maşallah emhamdülillah dedi mi hamen uzaklaşıyorum artık yanından artık kim gerçek kim maskeli müslüman belli değil

  • proje08 Ağustos 2014 12:07

    jet den jet gibi yeni bir proje bekliyoruz mars da tatil köyü ve uzay da devremülk uzay istasyonları projesi iyi kötü bir yüz milyon dolar toplanır yerli yabancı herkese açık olursa

  • yimpaş08 Ağustos 2014 12:03

    zoruma gidiyor almanyada b temizledim. kazandığım parayı türkiyede dursun denilen adam yedi inşallah hem bu dünyada hemde öteki dünyada allah hem senden hemde çocuklarından çıkarır.

  • tv 08 Ağustos 2014 10:28

    almancılara türk otomobili vaat etti milyonlarca mark hiç oldu olan buna inanan vatandaşa oldu bu adama acımalımı zavallımı demeli nedemelki bilmemki

  • Akhan08 Ağustos 2014 10:14

    Allah,din, iman diye insanları sömüren münafıklar bunlar...

  • Murat08 Ağustos 2014 09:20

    Müslümanların yüz karalarından biri daha.