E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisJet gibi çıkan ama füze gibi düşen hisse---

Jet gibi çıkan ama füze gibi düşen hisse

Jet gibi çıkan ama füze gibi düşen hisse
14 Mart 2013 - 07:36 borsagundem.com

Mega Polietilen Köpük Sanayi, hissesindeki fiyat hareketleriyle yatırımcıların tepkisine neden oluyor

BORSAGUNDEM.COM
Geçen yıl Mayıs ayı sonuna doğru halka açılan Mega Polietilen Köpük Sanayi hisselerinde, neredeyse hemen her gün piyasa yapıcılığı kapsamında hisse alımı yapılıyor. Önceki gün de yaklaşık bin lotluk bir alım yapıldı. Ancak hisseler 2 liradan 5.5 liraya fırlayıp sonra da 1.60 liraya kadar düştüğü için gelen cılız alımlar inişin önüne geçemiyor. Hissenin grafiğine bakıldığında son dönemde yaşanan birçok fiyat hareketine benziyor. Hissenin halka açılır açılmaz bu tarz fiyat hareketine sahne olması, yatırımcıların da tepkisine neden oluyor. Bu arada şirket ortaklarının da zaman zaman hissede yüklü alım-satım yapıyor olması dikkatlerden kaçmıyor.
Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesini, mevcut ortakların rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak, 9.221.450 liradan 13.221.450 liraya çıkararak 4 milyon hisseyi halka arz etmiş, 2 liradan satılan hisselerden yaklaşık 8 milyon lira gelir elde etmişti. Halka arza, 197 yerli gerçek kişi ve 2 yerli tüzel kişi olmak üzere toplam 199 yatırımcı katılmıştı.
İki bilançoda da zarar açıklandı
Halka arzda beklenen talep gelmemiş olacak ki Namık Atalay, 1 milyon adedin üzerinde hisse alarak yani neredeyse halka arzın yüzde 25’lik kısmını yüklendi. Zaten halka arzdan kısa bir süre sonra da hisseler deyim yerindeyse füze gibi yükselerek Ekim ayı sonunda 5.5 liraya ulaştı. Hisseler yukarı gitmeye başlayınca Namık Atalay da Hisse satışına başladı. Temmuz ayı sonlarına doğru yaptığı satışla sermayedeki payı yüzde 5’in altına indiği için Atalay’ın bildirim zorunluluğu da ortadan kalktı. Ve hisseler yükseldiği gibi düşüşe geçti. Kasım ayında da şirket kendi faaliyet alanıyla uzaktan yakından ilişkisi olmayan Duranlar Süt Sanayi’ye ortak oldu. Söz konusu şirketin % 40’na 1.7 milyon lira ödendiği açıklandı.
Bugün gelinen noktada ise son iki bilançosunda da zarar açıklayan şirketin Maliye’ye sunduğu gelir tablosundaki zararı 500 bin liraya ulaşmış durumda.
Fiyat hareketleri, yapılan işlemler ve mali tablolara bakıldığında Megapol, son dönemde damgasını vuran hisselerden biri olarak gösteriliyor.
‘YILIN YAZI DİZİSİ’ DEVAM EDECEK 
İŞTE MEGA POLİETİLEN'İN BORSA GRAFİĞİ















































Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)