E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinJet-ski ile kaçış!---

Jet-ski ile kaçış!

Jet-ski ile kaçış!
29 Haziran 2015 - 06:42 borsagundem.com

Avrupa'ya gitmek isteyenleri kaçakçılar jet-ski ile Yunan adalarına bırakıp geri dönüyor

Emniyet raporlarına göre Suriye ve Afrika ülkelerinden Türkiye’ye girenler organizatörlerin yönlendirmeleriyle Avrupa’ya kaçış için önce İzmir, İstanbul ya da Mersin’e geliyor.

Hürriyet'in haberine göre, son dönemde ise Yunan adalarına geçişin kolay olduğu Ege’nin turistik ilçelerine yakınlığı nedeniyle İzmir’in Basmane ilçesi üs haline geldi. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre son operasyonlarda yakalanan Türkler şebekelerin şoför, yol gösterici, ulaştırma gibi konumlarındayken yönetici ve para trafiğinin başındakiler artık Suriyeli.

TEK TEK BIRAKIP DÖNÜYORLAR

Yetkililer bu değişimle ilgili şu çarpıcı bilgiyi verdi: “Nedeni Suriyeli’nin Suriyeli’ye güveni. Daha önce dolandırılma, kandırılma, Yunan adası yerine başka bir kıyıya bırakılma gibi olaylar ortaya çok çıktı.” Basmane’de konuştuğumuz gençler tarifeyi şöyle anlatıyor: “Afrikalıların parası olmadığı için onlardan 1000-1500 dolar alınıyor. Suriyeliler’den ise 1500 ile 10 bin arası alınıyor. En garanti ama en pahalısı jet-ski ile kaçış. Sürat teknesi de... Yakalanma ve facia şansı sıfır gibi. Kuşadası, Ayvalık, Bodrum gibi Yunan adasına yakın yerlerde jet ski ile tek tek bırakıp dönüyorlar. Kalabalık sahil güvenliklerin dikkatini çektiği için az kişi ve tek tek daha garanti oluyor.”

400 milyonluk ‘Sahil Turizm’

Bölgede yapılan operasyonlarda Suriyeli insan kaçakçısı Said S.’nin ‘Sahil Turizm’ ismiyle kurduğu şirket üzerinden 400 milyon liralık para transferleri yaptığı anlaşıldı. Aramalarda, para miktarlarının yazıldığı ajandalar ve para sayma makineleri ele geçirildi. Çökertilen şebekenin Mersin ve İstanbul’da da göçmen kaçakçılığı yaptığı belirtildi.

Basmane üs oldu

Yetkililer, yasa dışı göçmenlerin kaçış öncesinde barındırılması işlerini yapan ve ‘yolcu başı’ olarak tabir edilen kişilerin, Basmane’deki oteller bölgesini üs olarak kullandıklarını aktardı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)