E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJP Morgan 2012'de emtiadan umutlu---

JP Morgan 2012'de emtiadan umutlu

JP Morgan 2012'de emtiadan umutlu
19 Aralık 2011 - 17:41 borsagundem.com

ABD'nin en büyük bankalarından JPMorgan Chase, emtia fiyatlarının 2012'nin ikinci yarısında yükseleceğini söyledi

ABD'li yatırım bankası JP Morgan Chase, 2012 yılının ilk çeyreğindeki zayıf talebin ardından enerji emtialarındaki yükselişle yılın 2. yarısında fiyatların artacağını belirtti.
Banka, 16 Aralık'ta yazdığı raporda Avrupa'nın resesyona gireceği endişesi ve Çin ekonomisindeki yavaşlamayla 2012'nin ilk çeyreğinde sanayi metallerine olan talebin düşeceğini belirtti. Rapora göre Çin'de ve ABD'de alınan önlemlerin küresel büyümeyi desteklemesiyle ham madde talebi 2012'nin ikinci çeyreğinde artacak.
JP Morgan şef piyasa stratejisti Jan Loeys, "Daralan stoklar gelecek yılın ikinci yarısında güçlü yükselişler getirebilir" ifadelerini kullandı. 2012'de en iyi performansı enerji emtialarının göstereceği tahmininde bulunan stratejiste göre gelecek yıl sonunda petrolün varil fiyatı 140 dolara kadar yükselebilir.
"ALTIN KISA VADEDE YÜKSELECEK"
Rapora göre, petrolün ardından ikinci en iyi performansı Çin'den gelen güçlü taleple baz metaller gösterecek. Öte yandan hükümetlerin ekonomik büyüme çabalarını artırmasıyla altın fiyatlarının kısa vadede yükseleceği, ikinci çeyrekte ise zirve yapacağına yer verildi.
JPMorgan, ABD ve Avrupa'daki siyasi başarısızlıkları gerekçe göstererek 23 Kasım'da emtialar için tavsiyesini “underweight”e düşürmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)