E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJP Morgan Bitcoin karşısındaki duruşunu değiştirdi---

JP Morgan Bitcoin karşısındaki duruşunu değiştirdi

JP Morgan Bitcoin karşısındaki duruşunu değiştirdi
05 Aralık 2017 - 18:09 borsagundem.com

JP Morgan CEO'su Jamie Dimon'un bitcoini bir "sahtekarlık" olarak nitelendirmesinin üzerinden daha bir ay geçmeden kurumun kripto paralar karşısındaki duruşu değişti.

BORSAGUNDEM.COM

Geçtiğimiz ay süresince hem kripto para birimi alanında hem de geleneksel fians piyasalarında görev yapan analistler ve yatırımcılar Dimon'un ve JP Morgan'ın bu temelsiz suçlamalarına eleştiriler getirdi. JP Morgan CEO'sunun bu açıklamasının neredeyse hemen ardından kurum Eylül ayında gerçekleşen gerçek bir yolsuzluk nedeniyle 4 milyar dolar ceza aldı.

Bunun ardından Dimon, bitcoin'in bir para aklama aracı olarak kullanılması konusunda tartışmalarda bulunmayacağı yönündeki sözünü bozdu. İronik bir şekilde JP Morgan, İsviçre finansal otoritesi FINMA tarafından para aklamaktan suçlu bulundu.
Bu haftanın başlarında JP Morgan analisti Nikolaos Panigritzoglou, CME ve CBOE'nin bitcoinde vadeli işlemleri başlatacağı açıklaması sonrasında, bitcoin'in bir gelişmekte olan piyasa varlığı haline gelme potansiyeli taşıdığını belirtti.
Panigirtzoglou'nun konuya ilşikin açıklamasında "Düzenli borsalar tarafından bitcoin vadeli sözleşmelerinin işleme alınması kripto para birimleri piyasalarının hem perakende yatırımcılar hem de kurumsal yatırımcılar açısından bu para birimlerine yönelik ilginin artmasını sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal05 Aralık 2017 20:13

    geçen ay ne diyor du bu ay ne diyor ? ağır suçlamalar yöneltmişti bitcoine hemen cezası kesilmiş yola getirmişler . adam bitcoin vadeli sözleşmelerini bile başlatacağını açıklamış piyasada . :o)

  • hasan emmi05 Aralık 2017 19:41

    demekki satış yapacaklar ki, iyi gibi göstermeye çalışıyorlar

  • D demirkan 05 Aralık 2017 19:15

    iki yüzlü adiler bir sözün birini tutmuyor. altın her ailede bulunan maden. bitkoin nedirki. elle tutulmaz gözle görülmez.