E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan cari işlemler verisi için ne dedi?---

JP Morgan cari işlemler verisi için ne dedi?

JP Morgan cari işlemler verisi için ne dedi?
14 Ocak 2014 - 16:46 borsagundem.com

JP Morgan tarafından yayınlanan raporda Türkiye'de bugün açıklanan cari işlemler verileri değerlendirildi

Kasım ayında beklenenin altında kalan cari işlemler açığının Türkiye'de dış dengelerdeki yeniden dengelenmeyi daha farkedilir hale getirdiği vurgulandı.
 
JP Morgan'ın raporu şöyle devam etti: Türkiye'nin dış dengelerindeki toparlanma Kasım ayında da
devam etti. Türkiye Kasım ayında 3.9 milyar dolarlık cari fazla verdi. Piyasaların beklentisi 4.3 bizim beklentimiz 4.1 milyar dolar açık verileceği yönündeydi. Altın verileri hariç tutulduğunda cari işlemlerdeki toparlanma daha belirgin oldu. Dış işlemlerde yeniden dengelenmenin 2014
yılında daha güçlü olmasını ve Cari işlemler açığının 2013 yılında 59 milya dolar ile GSYİH'nın yüzde 7.1'i seviyesindeyken 2014'te 46.4 milyar dolarla cari açığın yüzde 5.5'ine gerilemesini bekliyoruz.
 
Bununla birlikte Türkiye'nin dış finansman ihtiyacı, cari açıktaki bu toparlanmaya karşın yüksek seviyelerde kalmaya devam edecek. Bu nedenle Türkiye önümüzdeki aylarda küresel risk iştahındaki değişimler karşısında kırılganlığını sürdürecek."
 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)