E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisJP MORGAN KRALİÇE'NİN BANKASINI ALDI---

JP MORGAN KRALİÇE'NİN BANKASINI ALDI

JP MORGAN KRALİÇE'NİN BANKASINI ALDI
19 Kasım 2009 - 18:43 borsagundem.com

ABD'li banka, İngiliz firmaya 1 milyar dolar ödeyecek. Cazenove'nin müşterileri arasında İngiliz Kraliyet Ailesi ve Kraliçe 2. Elizabeth de bulunuyor

ABD'nin en büyük ikinci bankası JP Morgan Chase&Co, Cazenove Group'la olan ortaklığındaki kalan payı da 1 milyar sterline (1.7 milyar dolar) satın alacak. Banka, satın almanın ardından aralarında İngiltere Kraliçesi'nin de bulunduğu müşterilerileriyle birlikte 190 yıllık yatırım danışmanlığı ve fon yönetimi firmasını bünyesine katmış olacak. JP Morgan, hisse başına 535 pens ödeyecek, ödenen rakamdan firmanın 1500 çalışanı ve ortakları da paylarına düşeni alacaklar. Cazenove Yönetim Kurulu Başkanı David Mayhem pozisyonunu korurken, satıştan 19 milyon pound alacak. Satışı değerlendiren uzmanlar, JP Morgan'ın ödediği rakamın, geçen yıl Cazenove'nın sağladığı kazancın 21, defter değerinin ise 6 katı olduğuna dikkat çekerken, fiyatın makul olduğunu ifade ediyorlar.. Satışın ardından JP Morgan, Cazenove'nın nakit yönetimi ve araştırma birimlerini birleştirmeyi planlıyor. Plana göre firmanın ismi JP Morgan Cazenove olarak kalacak. İki şirket arasında yapılan önceki ortaklık anlaşmasına göre JP Morgan'ın Cazenove'yı 5 yıl içinde satın alma opsiyonu bulunuyordu. 1800'lerin başında Fransa'da yaşanan dinler savaşı sonrasında ülkeden sürülen protestan 'Huguenot'lardan Cazenove Ailesi tarafından 1819 yılında kurulan şirket borsada işlem görmüyor. Pek çok dev şirketin satın alma-birleşme işlemlerine danışmanlık da yapan firmanın varlık yönetimi bölümünün müşterileri arasında İngiltere Kraliyet Ailesi ve Kraliçe de bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)