E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarJP MORGAN'A 49 MİLYON DOLAR CEZA---

JP MORGAN'A 49 MİLYON DOLAR CEZA

JP MORGAN'A 49 MİLYON DOLAR CEZA
05 Haziran 2010 - 01:25 borsagundem.com

İNGİLTERE Finansal Hizmetler İdaresi (FSA), müşterilerinin fonlarını yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle ABD’li banka JP Morgan Chase’e 49 milyon dolar ceza verdi.

FSA tarafından verilen ceza, İngiltere tarihinde bir finansal düzenleme kuruluşu tarafından verilen en büyük yaptırım oldu. FSA’dan yapılan açıklamada, “cezanın büyüklüğü, JP Morgan’a müşterilerinin paralarına daha fazla göz kulak olması gerektiğine yönelik ciddi bir mesaj içeriyor” ifadesine yer verildi. Düzenleyici kurum, JPMorgan’ın bir müşterisinin parasını Kasım 2002 ile Temmuz 2009 tarihleri arasında kendi vadeli varlıkları ve JP Morgan Chase Bank N.A’nın hisse senedi opsiyonlarından ayrı tutmadığını belirtti. FSA’nın banka müşterilerinin parasını, bankanın batma ihtimaline karşı güvence altına almak adına farklı hesaplarda tutması gerektiğini belirten FSA’nın finansal suçlar ve icra kurulu direktörü Margaret Cole, “FSA her zaman bankalara müşterilerinin paralarını korumanın ne kadar önemli olduğunu vurguluyoruz. İngiltere’nin en büyük mevduat miktarına sahip bankalarından biri olan JPMorgan ise bunu yapmakta başarısız oldu” ifadesini kullandı. Cole aynı zamanda, “Finansal kuruluşların bu gerçeğin farkına varıp, kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor. JPMorgan Chase ilk dava olmayacak” uyarısında bulundu. JPMorgan’nın düzenleyicilerle uzlaşmaya varmadığı taktirde cezanın çok daha büyük olabileceği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)