E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan'ın favorisi Türkiye ---

JP Morgan'ın favorisi Türkiye

JP Morgan'ın favorisi Türkiye
04 Eylül 2013 - 09:43 borsagundem.com

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan yatırımcılara yönelik önemli bir rapor yayınladı

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan tarafından hazırlanan CEEMEA bölgesi strateji raporunda Türkiye'de 08 Mayıs zirvesinden bu yana görülen %35 düşüşün ardından uzun vadeli hikayenin halen sağlam olduğu belirtildi.
Kuruluşun değerlendirmesinde yatırımcılardan bu aralar Türkiye konusunda olumsuzluklar duyulduğu ifade edilirken bununla birlikte 4 ayda uzun vadeli olumlu etkilerde önemli bir değişim yaşanmadığı kaydedildi.
Raporda, "Türkiye'de yakın vadede FED'in varlık alımlarının azaltılması ve gelişen piyasa para kurları endişeleri aşağı yönlü hareket olabilir ancak Türkiye uzun vadeli hikayesi ile CEEMEA bölgesinde favorimiz olmaya devam ediyor" denildi.
Kuruluş, Türkiye'de uzun vadeli tercihlerinin Turkcell, Bim ya da Coca Cola gibi güçlü franchise'a sahip tüketici şirketleri, sürdürülebilir karlılığa sahip Halkbank ve Yapı Kredi gibi bankalar ile Koç ve Sabancı gibi çeşitlenmiş holding şirketleri olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BURHAN OKAN04 Eylül 2013 12:15

    HALBANKASI VE YAPIKREDİ BANKASI ALIYORUM HADİ HAYIRLISI DİYELİM...

  • ali uzun04 Eylül 2013 10:07

    işte bunlar böyledir...önce olumsuz rapor verip piyasayı çökertirler ve oradan çaktırmadan alıp sonrada aaa türkiye çok iyiymiş alın deyip yükseldiğinde gelene gömerler...ve buoyun bizim gibi oyuncak haline gelmiş piyasalarda habire devam eder...bence ufak yatırımcı bu piyasadan uzak durmalı...elini bile değmemeli..