E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarJP Morgan'ın karı yüzde 47 arttı ---

JP Morgan'ın karı yüzde 47 arttı

JP Morgan'ın karı yüzde 47 arttı
14 Ocak 2011 - 14:25 borsagundem.com

JP Morgan dördüncü çeyrekte 4.8 milyar dolar kar ettiğini açıladı. Bankanın geliri 26.7 milyar dolar oldu

JP Morgan dördüncü çeyrekte 4.8 milyar dolar kar ettiğini açıladı. Bankanın geliri 26.7 milyar dolar oldu. Bankanın hisse başına karı 1.12 Dolar seviyesinde gerçekleşti. JP Morgan için hisse başına kar beklentisi 1.01 dolar seviyesindeydi. Bankanın net karı geçen yıla göre yüzde 47 arttı. CEO Jamie Dimon bankanın tüm operasyonlarında geniş tabanlı bir iyileşme kaydedildiğini söyledi. Yatırım bankacılığı karı ise yüzde 21 azaldı ve 1.5 milyar dolarda kaldı. JP Morgan önceki yılın aynı döneminde 3.3 milyar dolar, Hisse başına 74 sent kar etmiş ve 23.2 milyar dolar gelir sağlamıştı. 2010 yılının tamamında ise JP Morgan'ın karı yüzde 48 artarak 17.4 milyar dolar, hisse başına karı 3.96 dolar olarak gerçekleşti. 2010'da gelirler ise 104.8 milyar dolar oldu.
Bankanın karını açıklamasının ardından hisse senetleri açılış öncesi işlemlerde yüzde 1.2 yukarıda. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • netaş global bir şirketimiz olma yolunda14 Ocak 2011 16:49

    intel'in yüüksek karı dikkat çekiyor ve jpmorgan'ın yeni aldığı netaş'ın da bu ve gelecek yıl karlılıklarının iyi olacağı da bekleniyor.özellikle voip teknolojisinde hakim netaş'ın bölge ve diğer önemli ülkelere morgan müşteri gücüyle yaygın işlerle Türkiye'nin kendi alanında lider şirketi olması da beklenebilir.şu an çağrı ve sonrasında yüksek bedelli beklentisi ve küçük ortak rhea nın ortaklık payını %1'den % 20'ye çıkaracağı deklerasyonunun fiyatı nereye dek çıkartacağı beklentisi mevcut.hissenin toplanacağı da biliniyorsa mallarımızın tek lotunu bile kaptırmadan bedelsiz haberi sonrası olası rallyi beklemeli diye düşünüyorum.sabreden kazanacak ve ümraniye arazisi de değerlendirilince defter değerinin 80 tl civarına geleceği de hesaplanırsa hala ne kadar cazip bir fiyatla alım avantajı olduğu görülmekte ve bu yıl netaş'ın yılı olacak bana göre ya sizce(borsayi iyi bilen temel analizden anlayan tecrübeli yatırım uzmanlarınadır sizce kelimem)

  • netaş'ın yeni patronu kar basıyorsa netaş ta...14 Ocak 2011 15:11

    dünya çapında 8 trilyon dolar fon yöneten jpmorgan bizim netaş'taki yönetimiyle bizim küçük yatırımcılara gelecek yıllarda çok temettü dağıtabilecek karlılığı sağlar diye bekliyorum.Ayrıca ümraniyedeki 100.000 m2 arazi de rhea yani diğer ortağın uzmanlık dalı olup mutlaka bu çok değerli arazi netaş için ve bizim gibi küçük ortakların altın değerinde gizli kıymeti olduğundan ,değerlendirme halinde bu günkü 6.4 sermayeye göre en az 40 bedelsiz verme potansiyeli içerdiğinden ben netaş'ı bir hisse olarak değil,24 ayar altın veya çok kıymetli bir elmas gibi görüyorum.fiyat hareketlenmesi başladığında da kimsenin bir lot dahi bulamayacağı günleri de yakın görmekteyim.

  • TEMEL REİS14 Ocak 2011 14:38

    jpmorgan ilk defa türkiyede bir yatırım yaptı ve dünyanın en büyük yatırım grubu olan jpm iştiraki oep ile netaş'ın %53'ünü aldı.bilindiği gibi netaş'ın ümraniyedeki 100 dönüm arazisinin değeri tahminlere göre 400 milyon dl üzerinde 2008'de aynı mevkideki toprak gr.arazisini yani 73 dönüm araziyi tmsf 406 milyon dolara satmıştı ve şimdilerde netaş arazisi ne kadar değerli malumdur.jpmorgan türkiyede ilk yatırımı netaş'a yaptıysa netaş'ın işlem cirosu,karlılığı,dünya piyasalarına daha geniş hakimiyeti de morgan'ın gücü ile artacak demek olabili ki bu da hisse fiyatlarına yansıyacak demekir.1998'den beri sermaye arttımayan netaşın üstünde 39 bedelsiz fon birikti ve yakında kayıtlı sermaye tavanını da arttırması bekleniyor.sonuçta temel analiz'e de bakarak inceleme yaparak hissenin gideceği yerler saptanabilir.