E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: 2024’te hisse iştahı azalabilir---

JPMorgan: 2024’te hisse iştahı azalabilir

JPMorgan: 2024’te hisse iştahı azalabilir
09 Ocak 2024 - 09:30 borsagundem.com

JPMorgan Stratejisti Kolanovic'e göre artan jeopolitik riskler ve dezenflasyon sürecinin aksaması 2024’te hisse iştahını düşürebilir.

JPMorgan Chase & Co. Piyasa Başstratejisti Marko Kolanovic piyasalara ilişkin karamsar bir senaryo çizdi. Kolanovic’e göre, dezenflasyon ve sonrasında gelmesi beklenen parasal gevşeme beklentileri ile geçen yıl hisse senetlerinin artmasını sağlayan iyimserliği 2024 yılında korumak, yükselen jeopolitik riskler sebebiyle zor olabilir.

"Yatırımcılar güven yerine performans odaklı"

Kolanovic, kasım ve aralık aylarında risk iştahında yaşanan artışta “kusursuz bir dezenflasyon tezinin” agresif faiz indirimlerinin önünü açacağı beklentilerine yol açmasının etkili olduğunu ve yatırımcıların güvenlik yerine performansa odaklandıklarını söyledi.

BloombergHT'nin haberine göre, jeopolitik gerilimlerin hem riskten kaçış hem de artan nakliye maliyetleri yoluyla enflasyonun hızlanmasına neden olabileceğini ifade eden stratejist, geçen yılki iyimserliğin dezenflasyon sürecinin duraksaması, hisse senetlerinin aşırı alım bölgesinde olduğunun görülmesi ve artan jeopolitik riskler nedeniyle bozulacağını öngördü.

2024 yılında küresel piyasalara yön verecek 5 dinamik

 

2024'ün başında hisse senedi yatırımcılarının sorması gereken 5 soru

 

Citi: Avrupa hisse senetlerinde kısa vadeli riskler artıyor

 

2024 yapay zeka odaklı hisse senetlerinin yılı mı olacak?

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)