E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: ABD şirket tahvilleri kazandırıyor---

JPMorgan: ABD şirket tahvilleri kazandırıyor

JPMorgan: ABD şirket tahvilleri kazandırıyor
16 Ağustos 2024 - 07:39 borsagundem.com

JPMorgan Chase, tarafından hazırlanan bir araştırma notuna göre, piyasa zayıfladığında ABD şirket tahvillerini satın alanların 3 ay içerisinde yüzde 70 oranında kar elde ettiği belirtildi.


JPMorgan Chase'in Eric Beinstein ve Nathaniel Rosenbaum liderliğindeki stratejistleri tarafından yapılan açıklamada, spreadler genişlediğinde yüksek dereceli ABD şirket tahvillerini satın alan yatırımcıların önümüzdeki üç ay içinde yaklaşık %70 oranında kar elde ettiğini belirtti.

Stratejistler, "Tarihsel olarak konuşursak, HG'deki düşüşlerin çoğunun kısa vadede satın alınması gerektiği nispeten açık görünüyor" diye yazdı.

ABD yüksek dereceli şirket tahvil spreadleri Ağustos ayında genişledi, ancak o zamandan beri kısmen toparlanıyor. Yılın ilk yedi ayında ortalama 92 baz puan ya da 0,92 yüzde puan olan spreadler, 5 Ağustos'ta 111 baz puana kadar genişledi. Bloomberg endeks verilerine göre, o tarihten bu yana, Çarşamba günü itibariyle 100 baz puana kadar geriledi.

Resesyondan korkan yatırımcılar tahvillere sığındıResesyondan korkan yatırımcılar tahvillere sığındı

 

Tahvil Kralı: Dipten alımı konuşmayı bırakınTahvil Kralı: Dipten alımı konuşmayı bırakın

 

Tahvil faizlerinde resesyon endişesi Tahvil faizlerinde resesyon endişesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)