E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan borsada düşüş eğiliminden geri adım atıyor---

JPMorgan borsada düşüş eğiliminden geri adım atıyor

JPMorgan borsada düşüş eğiliminden geri adım atıyor
10 Ekim 2024 - 13:28 borsagundem.com

ABD borsalarının yüksek performansı, Wall Street'in en saygın ayılarını bile dize getiriyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street'in en büyük ayılarından biri olarak kabul edilen JPMorgan'ın küresel hisse senedi baş stratejisti Dubravko Lakos-Bujas, iki yıldır ilk kez borsada iyimser olmaya başladı.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, JPMorgan'daki stratejistler, Ekim 2022'den bu yana borsada düşüş eğilimindeydi. Ancak, bankanın küresel hisse senedi stratejisti Dubravko Lakos-Bujas'ın paylaştığı nota göre, bu durum değişiyor gibi görünüyor.

“Görüşümüzü nötrleştiriyoruz”

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Lakos-Bujas, bankanın yıl sonu S&P 500 fiyat hedefi olan 4.200 puanı, yani mevcut seviyelerden yüzde 27'lik dik bir düşüşü revize etmese de, yatırımcılara piyasada daha az düşüş eğiliminde olmalarını öneriyor. Lakos-Bujas, “Uzun defansif ve kısa döngüsel görüşümüzü nötrleştiriyoruz” diye yazıyor.

Fed'in faiz oranlarını düşürmesi ve Çin'in yeni teşvik önlemlerini uygulamaya koyması, Lakos-Bujas'ın hissiyatındaki değişimi yönlendiriyor. Lakos-Bujas, “Dünyanın en büyük ekonomilerinden gelen politika desteği, sıkı iş gücü piyasaları, devam eden hükümet açığı harcamaları ve hisse senetleri, kredi ve konutta rekor seviyelere ulaşan şaşırtıcı derecede dirençli ABD büyümesi zamanında geliyor” diye yazıyor.

Tüketici sağlığı ve kurumsal kazanç büyümesi

Banka ayrıca, Kovid'den bu yana servetlerine toplu olarak 50 trilyon dolar ekleyen ABD tüketicilerinin sağlam sağlığına da işaret ediyor.

Fed'den alınan verilere göre, ABD tüketicilerinin çoğunlukla hisse senetleri ve tahviller, evler ve nakitten oluşan yaklaşık 185 trilyon dolarlık varlığı ve sadece 21 trilyon dolarlık borcu var. Bu sağlıklı bir bilançoya karşılık geliyor.

Lakos-Bujas ayrıca, son iki yılda yüzde 3'ten gelecek iki yılda yüzde 12'ye çıkması beklenen sağlam kurumsal kazanç büyümesinden de cesaret alıyor. Lakos-Bujas, “ABD'li şirketler, hisse geri alımları yoluyla hissedarlara vergi sonrası kar sağlamak yerine, vergi öncesi gelirlerini yatırım harcamalarına dönüştürmeye giderek daha fazla odaklanıyor. Bu da ekonominin canlanmasına yardımcı oluyor” şeklinde yazıyor.

Resesyon yakın vadede olası değil

Bunun bir kısmı yapay zeka teknolojisi patlaması tarafından yönlendiriliyor ve dev sermayeli teknoloji şirketlerinin Ar-Ge ve sermaye harcamalarını yılda 500 milyar doların üzerine çıkarması bekleniyor. Lakos-Bujas, “Bizim görüşümüze göre, bu itici güçler ABD İstisnacılığı ile birlikte düzensiz makro zayıflığı telafi etmeye yardımcı oluyor” diyor ve ekliyor: “Bunun bir dönüm noktası olduğunu varsaymak için henüz çok erken olsa da, özellikle şaşırtıcı derecede güçlü iş büyümesi ve işsizlik oranındaki düşüş, iş piyasasındaki yavaşlayan eğilimi bozduğundan yakın vadede bir durgunluğun olası olmadığını gösteriyor.”

Ancak Lakos-Bujas hisse senetleri konusunda tamamen iyimser değil. Stratejist, Kasım ayındaki Başkanlık seçimlerinin sonucunun piyasalara oynaklık enjekte edebileceği ve daha düşük faiz oranlarının özellikle finans sektöründe şirket karları için bir karşı rüzgar oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

ABD borsalarında alım baskısı artıyorABD borsalarında alım baskısı artıyor

 

Aşırı iyimserlik borsaları savunmasız hale getiriyorAşırı iyimserlik borsaları savunmasız hale getiriyor

 

Jeopolitik gerginlikler borsa rallisini neden engellemedi?Jeopolitik gerginlikler borsa rallisini neden engellemedi?

 

Borsada Ekim sürprizi ihtimal dışı değilBorsada Ekim sürprizi ihtimal dışı değil

 

Bank of America: Yatırımcılar borsada yüksek volatiliteye hazırlıklı olmalıBank of America: Yatırımcılar borsada yüksek volatiliteye hazırlıklı olmalı

 

Wall Street’te boğa piyasası ikinci yılındaWall Street’te boğa piyasası ikinci yılında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)