E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan faiz indirimi beklentisini Eylül'e çekti---

JPMorgan faiz indirimi beklentisini Eylül'e çekti

JPMorgan faiz indirimi beklentisini Eylül'e çekti
11 Temmuz 2024 - 20:04 borsagundem.com

ABD’de açıklanan Haziran enflasyon verisi sonrası Fed'in faiz indirimine ilişkin yorumda bulunan JPMorgan ekonomistleri, faiz indirimi beklentilerini öne çekti

JPMorgan ekonomistleri, ABD’de açıklanan Haziran enflasyon verisi sonrası Fed’in faiz indirimine daha erken başlamasını bekliyor.

JPMorgan, Fed’den daha önce Kasım olan ilk faiz indirim beklentisini iyi gelen enflasyon verisi sonrası Eylül ayına çekti.

"İLK FAİZ İNDİRİMİ İÇİN EYLÜL AYININ YOLUNU AÇTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Kurum ekonomisti Michael Feroli konuya ilişkin olarak paylaştığı notta “Fed Başkanı Jerome Powell Fed’in enflasyon cephesinde daha fazla iyi veri görmek istediğini belirtmişti. Bugün açıklanan veri de olumlu. Bunun ilk faiz indirimi için Eylül ayının yolunu açtığını düşünüyoruz” ifadesine yer verdi.

JPMorgan daha önce Fed’den ilk faiz indirimini Kasım’da beklediğini açıklamıştı.

ABD’de bugün açıklanan vere göre çekirdek enflasyon yüzde 0,1 ile Ağustos 2021’den beri en yavaş artışı kaydetti. Yıllık bazda da yüzde 3,3 ile 3 yıldan uzun sürenin en düşük seviyesine indi. Veri, enflasyonda aşağı yönlü trendin sürdüğüne işaret etti ve Fed’den bu sene faiz indirimi beklentilerini teyit etti.

POWELL: HENÜZ HAZIR DEĞİLİM

Fed Başkanı Jerome Powell, dün ABD Kongresi’ndeki sunumunda enflasyonun düşüş eğiliminde olduğuna dair "biraz güveni olduğunu" ancak sürdürülebilir şekilde yüzde 2'ye düştüğünden yeterince emin olduğunu söylemeye "henüz hazır olmadığını" belirtmişti.

Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları piyasaları nasıl etkiledi?Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları piyasaları nasıl etkiledi?

 

Fed Başkanı Powell'dan enflasyon mesajıFed Başkanı Powell'dan enflasyon mesajı

 

Powell’ın konuşmasının ardından piyasalar kararsız Powell’ın konuşmasının ardından piyasalar kararsız

 

Powell'dan kritik uyarı: Enflasyon tek risk değil!Powell'dan kritik uyarı: Enflasyon tek risk değil!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)