E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: MSCI, Arjantin'i gelişen ülkeler ligine yükseltebilir---

JPMorgan: MSCI, Arjantin'i gelişen ülkeler ligine yükseltebilir

JPMorgan: MSCI, Arjantin'i gelişen ülkeler ligine yükseltebilir
20 Ağustos 2024 - 12:48 borsagundem.com

JPMorgan, endeks sağlayıcısı MSCI'nın Arjantin'i gelişmekte olan piyasa statüsüne yükseltilmesi halinde, yatırımcıların yaklaşık 1 milyar dolar tutarındaki parasının Arjantin hisse senetlerine akabileceğini söyledi.

Borsa endeksleri derleyicisi MSCI, Arjantin'i yaygın olarak takip edilen gelişmekte olan piyasa endeksleri paketinin bir parçası olarak değil, Bağımsız Piyasa olarak sınıflandırıyor. Endeks sağlayıcısı, yatırımcıların endeksi kopyalama kabiliyetini sınırlayan sıkı sermaye kontrolleri de dahil olmak üzere piyasaya erişim sorunları nedeniyle Kasım 2021'de Arjantin'i gelişmekte olan piyasadan Bağımsız Piyasa statüsüne düşürdü.

Arjantin'in MSCI EM endekslerine yeniden katılması halinde JPMorgan, MSCI Arjantin Standart Endeksi'nde YPF, Grupo Financiero Galicia, Banco Macrove Pampa Energia olmak üzere dört şirketin yer alacağını, MSCI Arjantin Küçük Sermaye Endeksi'nde ise on bir bileşenin bulunacağını, yatırımcıların yaklaşık 1 milyar dolar tutarındaki parasının Arjantin hisse senetlerine akabileceğini tahmin ediyor.

JPMorgan'dan Diego Celedon, “EM'deki tahmini %0,2'lik ağırlığıyla Arjantin, EM Endeksi'nde Kolombiya ve Peru arasında yer alacak” dedi.

MSCI Türkiye endekslerinde değişiklikMSCI Türkiye endekslerinde değişiklik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)