E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKaç yılda ne kadar kazandılar ---

Kaç yılda ne kadar kazandılar

Kaç yılda ne kadar kazandılar
13 Kasım 2012 - 07:51 borsagundem.com

Halka arz, bedelli sermaye artırımı ya da patron malı satılacağı an devreye giriyorlar, 1’i 10 yapıyorlar

Çetenin merkezi İstanbul’da. Para hareketleri Almanya, İsviçre, Dubai, Lübnan üzerinden organize ediliyor. Borsada yaptıkları operasyonlarla kısa sürede büyük paralar kazandılar. Yaklaşık 10 yıl önce hemen hemen hepsi maaşlı personel olarak çalışırken, bugün milyonlarca dolarlık yatları, arabaları ve katları bulunuyor...
Çetenin vitrindeki isimleri dışarıda iş kovalıyor. Halka arz, bedelli sermaye artırımı ya da patron malı satılacağı zaman çetenin görünen yüzü devreye giriyor. Anlaşma sağlanırsa iş çete liderine devrediliyor ve operasyon başlıyor. Çete, her operasyonda benzer hiyerarşik düzende işini yapıyor. Lider, borsa işlemlerini organize ediyor, ama genellikle hisseler başka hesaplarda taşınıyor, fiyat yukarı çekiliyor ve operasyonun sonuna doğru çete lideri devreye girip işlem hacmini artırarak aktif bir piyasa varmış gibi bir görüntü oluşturuyor. Ancak işlem hacminde toplamda yüzde 1’in üzerine çıkmamaya da gayret ediyor.
HIZLI YÜKSELİŞ, ARDINDAN ÇÖKÜŞ BAŞLIYOR
Hisseler değerlerinin kat kat üzerine çıktıktan sonra piyasaya sürülüyor. 1 liradan 10 liraya, 150 liradan 450 liraya taşıdıkları hisseler var. Operasyon yaptıkları hisseler genellikle sert bir şekilde yukarı gidiyor, ardından da çıktığı fiyatın bile altına geriliyor. Ya da fiyatı nominal değer olan 1 liranın altındaki şirketlerin bedelli sermaye artırımları organize ediliyor. Kullanılmayan rüçhanlar çete aracılığıyla komisyon karşılığında piyasaya sürülüyor. Piyasa oyuncuları kimin hangi tahtada ne iş yaptığını biliyor ama herkes benzer işler yaptığı için büyük bir kısmı sessiz kalmayı tercih ediyor. Yapılan operasyonlarda habersiz bir şekilde çok kazanma hırsıyla borsada yatırım yapan yatırımcılar ise sürekli para kaybediyor. Kaybedenlerin büyük bir kısmı da kumar zihniyetiyle genellikle olağandışı fiyat ve miktar hareketi yaşanan tahtaları tercih eden yatırımcılardan oluşuyor.
PARA NASIL PAYLAŞILIYOR?
Kazanılan para yüzde 40 çete lideri, yüzde 40 vitrindeki iş bağlantısını sağlayan birkaç kişi, yüzde 20’de diğer isimler arasında paylaştırılıyor. Ankara, İstanbul’da önemli bağlantıları var. Kilit bir ismin Mali Şube ile ilişkileri yönettiği öne sürülüyor. Kazandıkları paralardan nüfuzunu çete için kullananlara da dağıtıyorlar. Zaman zaman çevresindeki isimleri “Dosyanı Mali Şube’ye göndeririz” diye de korkutup tehdit ediyorlar. Bu büyük organizasyonun dışına çıkmak isteyen ya da çıkmış isimleri de yine güçlü ilişkileriyle 'bilgi sızdırmasın' diye korkutmaya çalışıyorlar. Çetenin ikinci isminin pasaportu kontrol edildiğinde para bağlantılarının izini ortaya çıkarmak mümkün! Zaten son dönemde iş görüşmeleri ve bağlantıların bir kısmı Lübnan ya da Dubai’de gerçekleştiriliyor. Son dönemde İzmir de çetenin İstanbul’dan sonraki ikinci üssü konumuna geldi.
Çetenin son birkaç operasyonu başarısızlıkla sonuçlansa da yeni halka arzlar için bazı patronlarla görüştükleri biliniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (30)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı13 Kasım 2012 23:01

    işte bu kadar. doğru söze ne denir. tebrikler borsa gündem. 2 yıldır hep kaybettim bu tip hisselerle artık bulaşmıyorum hep aynı taktikle insanları dolandırıyolar sadece renkleri farklı sistem aynı.

  • Yatar13 Kasım 2012 22:37

    Cuma gunü thyao nünüze semasında çizermisin

  • borsa kurdu13 Kasım 2012 19:24

    bayrağı önde taşıyan hakan nıda unutmayalım..H.Ö o olsa gerek.Tebrikler borsa gündem helal sana

  • yaralı yüz13 Kasım 2012 12:15

    ya aracı kurumlardaki paralı müdürler.müşterilere mallarını aldıranlar.

  • VARSAYOKSABORSA13 Kasım 2012 09:10

    spekilasyon bütün dünya borsalarında var..olmazsa akşama kadar aynı fiatı seyredersin...spekilasyon olmazsa borsada olmaz..

  • aytekin13 Kasım 2012 09:01

    Yorumsuz kardeş Atpet kim ne kazandı bırak Allahını seversen Sayın Orhan pala olması E.Ç. korktugu hiç birşey yok göz göre göre hisselerle nasıl oynuyor nerede IMKB nerede SPK. artık bu adamları BİMERE şikayet etmeli direkt Başbakana ulaşmalı..

  • helal olsun13 Kasım 2012 01:12

    helal olsun adamlara süper

  • ahmet12 Kasım 2012 21:28

    yorumsuz kardeş sen bunların hisselerinde para kazanabileceğinimi zannediyorsun.bu çetenin lideri bir borsa sitesinde birkaç tutan öneri vererek milleti kendi sitesine çekti.orda chat sayfası vardı milleti online olarak yönetiyordu.birçok hisse önerdi.hepsinde de millete zara ettirdi.o kadar etkili bir anlatımı vardı ki bu işin uzamnı olmuş.allahlar vallahlarla milleti kandırıp bir daha ki hssede zararınızı kurtaracaksınız diye kandıryordu.orda lot lot milltin hissesini, aracı kurumunu öğreniyordu.yani gruptan değilsen kazanmak imkansız.bunların hisseleri belli bir gir bakalım diğerlerinde 1 kaybediyorsan bunlarınkinde 10 kaybetmiyormusun

  • okan12 Kasım 2012 21:22

    tebrikler borsagündem...

  • ahmet12 Kasım 2012 20:12

    borsagundem sizi bu adamları deşifre ettiğiniz için kutluyorum.bu adamlar çok tehlikeli.ben bunları daha önce kendi kurdukları bir sitede tanımıştım.ordada birçok kişyi batırdılar.ağızlarından allah din iman eksik olmuyordu çok şükür ben az bir zararla kurtuldum.benim anlamadığım bunların yaptıklrı bu kadar açıkken bunlara niye dokunmuyorlar.yazık günah milletin üç kuruş parasını gasp edip duruyorlar.

  • hakkı12 Kasım 2012 19:26

    dolandırıcılıktan zaten yargılanıyorlar

  • kaptan12 Kasım 2012 18:58

    aracı kurumlar ne diye aglıyorlar .. işte müşterileri......

  • yorumsuz12 Kasım 2012 18:43

    yahu bu adamlar olmasa burda boş boş yazanlarmı götürecek tahtaları.spekülatör kavramı yasal bir kavram en azından ben işletme fakültesinde finans ve sermaye piyasaları dersinde bunu okudum.sanki biri birilerine zorla mal aldırıyor.DGGYO tahtasını 2,00 TL den aldım şirketin bir kuruş borcu yok ne kısa ne uzunda 2,25 çağrı fiyatı var sahibide şahenk 2 yıl bekledim 1,60 dan geçen hafta sattım.şimdi kime kızayım.kendimemi.yoksa tahtanın spekülatörü olmadığınamı.boş boş konuşmayın.

  • :)12 Kasım 2012 18:41

    işine gelmeyen 2 ismide eklerler şemaya... el altından sopa göstermek bu olsa gerek :D ergenekon gibi açılır bu şema, ama açılan aslında küçük yatırımcıya şemsiye...

  • 12 Kasım 2012 16:54

    duyarlı arkadaşlara sesleniyorum.bu şemayı spk ya mail atalım .her şey ortaya cıksın.biz bilmesekte onlar buradaki isimlerin kim oldugunu biliyordur.bari önlem alsınlar

  • devlet12 Kasım 2012 16:31

    devlet bu işe yasal dedikten sonra biz ne desek boş

  • boş kadro bile açmışlar12 Kasım 2012 16:05

    sanki çeteden iki kişiyi atmışlar da adam arıyorlar sanki baktım çete şemasında iki boş kutu var da.

  • macum da var12 Kasım 2012 15:57

    en kucuk kardesi unut ayalim, ben asil T.A yi merak ettim

  • hngcm12 Kasım 2012 15:57

    bu adamlar şimdi hangi senete girecek alsakda bizda köşeyi dönsek .... Erico patlamaya hazır B O M B A son sahibini arıyorr....

  • gizem12 Kasım 2012 15:54

    yav şimdi gidip imkb yüzden rast gele bi hisse alacamda arkadaş at diye alıyosun onlarda eşşek çıkyo genelde aldığımız fiyata 2 yıl sonra zor satıyoruz..ne edek bilemedik en iyisi borsadan çıkmak ticaret yapmak heralde...

  • 12 Kasım 2012 15:54

    spk bu kişileri biliyordur bence.ve inşallah dur der artık.teşekkürler borsagündem

  • ajann12 Kasım 2012 15:51

    eee ne olacak şimdi herifelrden 3-beş kuruş tırtıklıyoduk şimdi gidip namus düşkünü hisselerden alıp yüzde 20 kazanmak için altı ay beklemek zorunda kalacağız......

  • repo12 Kasım 2012 15:27

    ne oldu ki simdi isimleri sifreli verdinizde....amac nedir....

  • mehmet12 Kasım 2012 14:43

    vaybe bizde uzun vade yatırım yapalımda üç beş kuruş kazanalım hevesiyle bekliyoruz atı alan üsküdarı geçmiş aldığınız paralar haram zıkkım olsun inşallah

  • soygun12 Kasım 2012 14:43

    Ya borsayı adam etmeleri,ya da kapatmaları gerekir.

  • METİN ÇOK12 Kasım 2012 14:38

    Hepsi fasa-fiso A.Ç..M.Ç..H.Ö vs.vs...Sanki isim şehir oynuyoruz adam gibi yazmıyorsunuz isimleri ki...

  • Hadi artık12 Kasım 2012 13:45

    Eh artık SPK İMKB daha da önemlisi Maliye ve Adalet bakanlığı hızla devreye girmeli ve gereğini hemen yapmalı. Bu pislikleri yakamızdan atmalı.

  • cetin12 Kasım 2012 13:39

    peki benim anlamadıgım şu, SPK veya diğer adli merciler bunlara neden dokunamıyor..Devletten daha mı güçlü bu adamlar yana neye güveniyorlar?

  • misafir12 Kasım 2012 13:08

    valla helal olsun size borsagundem.ne guzel deşifre ediyorsunuz adamları.. zaten piyasa bunları tanıyor.

  • kafu12 Kasım 2012 13:01

    ne çetesi yav.resmen finansal örgüt ozaman bunlar...