E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKadıköy'ün galibi Fener---

Kadıköy'ün galibi Fener

Kadıköy'ün galibi Fener
29 Nisan 2012 - 19:21 borsagundem.com

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy’de kozlarını paylaştı

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy’de kozlarını paylaşıyor. Dev randevuda iki takımın da kaybetmeye tahammülü yok.
Evinde 41 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe, son 7 sezonda sahasında Beşiktaş ve Galatasaray’a hiç kaybetmedi. Alınacak bir yenilgi, Kanarya'nın serisini bitirmenin yanında şampiyonluk yarışında da darbe indirecek.
Ligde 17 maçtır gol yiyen Kartal ise en uzun gol yeme serisini egale etti. Başkan Fikret Orman ve teknik direktör Tayfur Havutçu ile kazanamayan Beşiktaş, F.Bahçe'ye de yenilirse 3.’lük şansını azaltacak.
Sarı-lacivertlilerde Sow, sezonu kapattığı için Emre cezası, Alex de sakatlığı nedeniyle forma giyemiyor. Beşiktaş’ta Sivok ve Necip sakat, Almeida’nın cezası devam ediyor.
Dk. 11: Fernandes'in ara pasında Edu ile kaleci Volkan çarpıştı. Bekir, Edu'yu itince saha bir anda karıştı. Dizi açılması nedeniyle dizine dikiş atılan Volkan, yaklaşık 10 dakika acılar içinde yerde yattıktan sonra maça devam etti.
Kadıköy'de ilk 45 dakika golsüz eşitlikle tamamlandı.
Dk. 52: Caner'in ceza sahası içinden sert şutunu Rüştü kornere çeldi.
Dk. 54: İbrahim Toraman kafayla indirdi, Egemen'in vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.
Dk. 57: Miroslav Stoch, frikikten attığı golle skora eşitlik getirdi: 1-1.
Dk. 83: Egemen Korkmaz'ın kendi kalesine attığı golle Fenerbahçe, 2-1 öne geçti.
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Gençerler
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Selçuk, Cristian, Mehmet Topuz, Stoch, Caner, Semih
Beşiktaş: Rüştü, Hilbert, İbrahim, Egemen, İsmail, Ernst, Veli, Quaresma, Fernandes, Simao, Edu
Sow'un yerine Semih
Aykut Kocaman, Sow'un sakatlığında Semih Şentürk'e ilk 11'de görev verdi. Golcü futbolcu, son olarak 19. haftada oynanan Gaziantepspor maçının 11'inde yer almıştı.
Tribünler doldu
Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray karşısında kazanarak şampiyonluk yarışına ortak olan takımlarına Beşiktaş karşısında büyük destek verdi.
Centilmen pankart
Fenerbahçeli taraftarlar, Maraton üst tribünde, takımlarının Galatasaray ile yaptığı derbi maçta tribünde rahatsızlandıktan sonra vefat eden sarı-kırmızılı taraftar Fatih Çalışkan için pankart açtılar. Sarı renkteki pankartın üzerinde lacivert renklerle “Acının rengi olmaz mekanın cennet olsun” ve kırmızı renklerle “Fatih Çalışkan” yazısı yer aldı.
Ziya Şengül'e tepki
Fenerbahçeli taraftarlar, Migros kale arkası tribünde sarı-lacivertli ekibin eski futbolcusu ve teknik direktörü Ziya Şengül'e tepki gösteren pankart açtılar. Şengül'ün fotoğrafının bulunduğu pankartta “Sen bizim kaptanımız değilsin. Yüz yıllık çınarın utanılacak tek yaprağısın” ifadeleri yer aldı.
Özkahya'nın ilk derbisi
2006-2007 sezonundan bu yana Süper Lig'de görev alan 32 yaşındaki Yalova bölgesi hakemi Halis Özkahya, ilk kez bir derbide düdük çaldı. Özkahya, geçen haftaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de dördüncü hakem olarak görev almıştı.
Fenerbahçeliler kupalarıyla tur attı
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ile sezonu 3 kupayla kapatan Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, kupalarıyla birlikte taraftarları selamlarken, büyük alkış aldılar.
Medyanın ilgisi
Derbiyi, İslam Çupi Basın Tribünü'nün kapasitesi oranında 175 gazeteci ile saha içinde 100'e yakın foto muhabiri takip etti.
Edu ilk 11'de
Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, cezalı Almeida'nın yokluğunda forvette oynattığı Mustafa Pektemek'i, Fenerbahçe karşısında yedek soyundururken, yerine Edu'ya forma verdi.
Hilbert'in cezası bitti
Son yapılan Trabzonspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Roberto Hilbert, Fenerbahçe derbisinde formasına kavuştu.
Fernandes bu sezon ilk kez Fenerbahçe derbisinde
Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes, bu sezon ilk kez Fenerbahçe derbisine çıktı.
Havutçu'nun ilk Fenerbahçe derbisi
Tayfur Havutçu, ilk kez Fenerbahçe'ye karşı bir derbide takımının başında sahaya çıktı. Kadıköy'deki maç, aynı zamanda Başkan Fikret Orman'ın da ilk F.Bahçe derbisi oldu. Orman, basketbol takımının EuroChallenge Kupası'ndaki final maçı nedeniyle Macaristan'da bulunduğu için karşılaşmayı izleyemedi.
Rüştü ile Volkan hasret giderdi
İki eski takım arkadaşı Beşiktaşlı Rüştü Reçber ile Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, maç öncesi hasret giderdi. Maç öncesi takımlar ısınırken Volkan, Rüştü'nün yanına gitti. İki kaleci birbirine sarılarak, maç öncesi başarılar diledi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)