E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKahn gizli bilgilerle geliyor!---

Kahn gizli bilgilerle geliyor!

Kahn gizli bilgilerle geliyor!
11 Mart 2013 - 07:16 borsagundem.com

IMF eski Başkanı Kahn, 3 Mayıs’ta İstanbul’da bir konferans verecek

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn konferans vermek üzere İstanbul’a geliyor. Merkezi Paris’te olan CEDS (Centre d’Etudes Diplomatiques et Strategiques - Paris Üniversitesi Diplomatik ve Stratejik Etütler Merkezi) Türkiye’nin davetlisi olan Kahn, 3 Mayıs’ta global ekonomik kriz, Türkiye’nin konumu ve IMF’nin şu andaki yeni politikaları, Türkiye-IMF ilişkileri hakkında konferans verecek.
Dominique Strauss-Kahn’ın Türkiye’de konuşacağı diğer konu başlıkları ise şunlar: Sektörel ve küresel krizlerde IMF’nin yeri ve rolü, ABD’nin tehlikeli dış borç açığı nedenleri ve dünya piyasasına etkileri, AB’deki borç sorunu ve mali krizin geleceği, uluslararası bankacılık ve finans sektörünü bekleyen tehlikeler ve tehditler, yeni küresel ekonomik yapılanmada Türkiye’nin yeri. Kahn, sorular cevaplarken AB ilişkilerinde de tavsiyelerde bulunacak.
Çırağan Otel’de verilecek konferansa 100 kişi katılacak. Yemekli olarak organize edilen konferansa katılım bedeli ise 600 euro.
Sarkozy’ye dava açıyor
Son bir yıl içinde adının karıştığı olaylar nedeniyle dünya basınında ve Türkiye’de uzun bir süre gündemde kalan Kahn kariyeri itibariyle dünyanın bir dönem için bir numaralı iktisatçısı konumundaydı.
Kahn ABD’de tecavüz suçlamasıyla yargılandığı davadan aklanmıştı. Kahn’ın 2012 yılındaki Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 63 gibi yüksek oy oranıyla Fransa Cumhurbaşkanı seçileceği belli olduğu için komplo kurulduğuna ve pozisyonunu kaybettiğine inananlar çoğunlukta.
Prof. Dominique Strauss-Kahn’a yakın isimler, aleyhine açılan davalardan aklanan iktisatçının şimdi eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında kendisine karşı komplo düzenlemek iddiasıyla dava açma hazırlığı içinde olduğunu iddia ediyor.
Öğrencisini kırmadı
Kahn, CEDS Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Selin Şenocak’ın Sciences-Po Paris’ten (Paris Siyasal Bilgiler Fakültesi) ekonomi profesörü aynı zamanda. Selin Şenocak konferansla ilgili olarak şunları söyledi:
“Bu nedenle CEDS Türkiye olarak kendisini davet etmek üzere başvurduğumuzda teklifimizi kabul etmekten kaçınmadı.
Kahn, yaşadığı talihsiz olaydan sonra ilk kez bir konferans verecek. Türkiye’ye ilk kez konferans için gelecek olan Strauss Kahn sadece 100 kişilik bir davetli topluluğuna 3 Mayıs 2013 tarihinde, İstanbul’da yemekli bir diplomatik konferansta özellikle Türkiye-IMF ve Türkiye-AB ilişkileri konularında ‘confidential’ (gizli) bilgiler iletecek.”
2015’e yöenelik yakın markaj
CEDS özellikle diplomatlara, bürokratlara ve üst düzey yöneticilere yönelik akademik hizmetler sunan bir kurum. Geçen yıl açılan CEDS Türkiye’nin Onursal Başkanı Aytunç Altındal.
CEDS Türkiye’nin üzerinde hassasiyetle durduğu bir konu da uluslararası platformlarda Türkiye’ye karşı yürütülen “sözde soykırım” iddialarına karşı şimdiden çok güçlü bir savunma stratejisi oluşturmak. Selin Şenocak, stratejilerinin içinde yer almasını istedikleri ve temas halinde bulundukları uluslararası alanda tanınmış 100 kanaat önderi arasında Dominique Strauss Kahn’ın da olduğunu söylüyor.
Kahn’ın Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’a özel danışmanlık yaptığını söyleyen Şenocak, “2015 yılında Ermeni diasporası bütün dünyada sözde soykırım iftirasının 100. yıl dönümü münasebetiyle çok yoğun propaganda hazırlıkları yapıyor. Dünya kamuoyunu Türkiye aleyhinde kışkırtmaya hazırlanıyor. Bu konuda CEDS olarak caydırıcılık görevini yerine getirmeye hazırlıklı ve kararlıyız” dedi. CEDS Türkiye, Türkiye’nin uluslararası planda ve özellikle AB içinde güçlü bir yer alabilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)