E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKaldıraçın önünü kesmek için marj yükseldi---

Kaldıraçın önünü kesmek için marj yükseldi

Kaldıraçın önünü kesmek için marj yükseldi
13 Kasım 2015 - 14:46 borsagundem.com

Çin, kaldıraç kullanımını frenlemek için hisse senetlerinde marj yükümlülüğünü iki katına çıkardı

Çin, yatırımcıların hisse senedi alımında kullanacağı kredi miktarını yarıya indirerek, hisse senedi piyasasındaki kaldıraçlı işlemleri kontrol altına almaya çalışıyor. Yetkililer, bu şekilde, hisse senedi piyasasında bu yıl meydana gelen 5 trilyon dolarlık çöküşün tekrarlanmasını önlemeyi amaçlıyorlar.

Şanghay ve Shenzen Borsalarının, Cuma günkü kapanışın ardından ayrı olarak yaptıkları açıklamalara göre marj yükümlülüğü, 23 Kasım’dan başlayarak yüzde 50’den yüzde 100’e çıkarılacak. Kural değişikliği göre, daha önce hesabında 1 milyon yuan (156,895 dolar) varken daha fazla hisse senedi almak için bir aracı kurumdan en fazla 2 milyon yuan kredi alabilen bir yatırımcı, artık en fazla 1 milyon yuan kredi alabiliyor.   

Şanghay Borsası’nın yaptığı açıklamaya göre bu hamle, Çin’in finansal sisteminin içinde bir sistemik risk oluşmasını önlemeye yardımcı olacak. Artan kredili işlemler, Çin hisse senedi piyasasındaki yükseliş ve sonrasında gelen çöküşte rol oynamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)