E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKamuda faizsiz bankacılık başlıyor---

Kamuda faizsiz bankacılık başlıyor

Kamuda faizsiz bankacılık başlıyor
04 Mart 2013 - 09:21 borsagundem.com

Ali Babacan, "Kamu bankalarımızdan ikisi bu çerçevede katılım bankacılığı da yapabilir, neden olmasın" dedi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, iki kamu bankasının faizsiz bankacılık da yapması konusunda Finansal İstikrar Komitesi'nin çalışma yaptığını söyledi. Zaman Gazetesi'nin haberine göre, ekonomi müdürleriyle bir araya gelen Babacan, global krizin faizsiz bankacılığı cazip hale getirdiğini ve bu alanın büyümesi için her türlü yatırıma açık olduklarını belirterek, "Biz burada mevcut pastadan pay almak yerine, pastayı büyütecek görüşlere sıcak bakarız. Kamu bankalarımızdan ikisi bu çerçevede katılım bankacılığı da yapabilir, neden olmasın? Finansal istikrar komitesi bu konuda çalışma yapıyor" dedi. Haberde, konuya yakın kaynakların, müşteri tabanı ve bugüne kadar edindiği tecrübeler dikkate alındığında, Halkbank ve Vakıfbank'ın bu konuda görevlendirilebileceğini ifade ettikleri belirtildi.
İki hafta önce iptal edilen İstanbul 1. Ve 2. Köprü ile bazı otoyolların özelleştirilmesi ihalesi ile ilgili de konuşan Babacan, "İhale sonucu ortaya çıktıktan sonra Karayolları'nın yaptığı hesapları ihale sonucu yakalayamadı. Sayın Başbakan bir daha modelleyin dedi" dedi ve şöyle konuştu: "Rakamdan bağımsız belki süre kısaltılabilir. Süre kısaldıkça hesap daha kolay oluyor...Varsayımlarda küçük bir parametre ile oynuyorsunuz 25 yıllık hesaplarda birden bire rakam çok değişebiliyor." Köprü ve otoyolları anonim şirket haline getirip halka arzı ihtimalini de düşündüklerini dile getiren Babacan, alternatif modelleri çalışıp kararı Başbakan Erdoğan'a sunacaklarını söyledi. Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirmelerinde de eski ihalelere göre daha düşük teklifler verilmesi konusunda ise Babacan, "Nihai kararlarımızı vereceğiz ama açıkçası köprü ve otoyollardaki gibi birbirinden farklı görüşler yok. ÖYK, Resmi Gazete'de yayımlanmadan bir şey demek de zor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şükrü04 Mart 2013 11:05

    evet devlette kamuda faizsiz bankacılık yapmalı.global krizlere karşı yegane en büyük kalkan...

  • yorumcu04 Mart 2013 10:00

    yapabilir ama daha önce ihlas finans ta benzer bir faizsiz bankacılık yapmıştı ama tasfiye olduğundan bu yana 13 yıl oldu mudiler hala parasını alabilmiş değil

  • Murat04 Mart 2013 09:55

    1. Öncelikle Kamu Bankaları da faizsiz bankacılık yapmalı. Burada sermayesini ve sahipliğini oluşturanlar açısından Vakıfbank daha ağır basar. 2. Köprü ve Otoyollar Gelir Ortaklığı Senedi sistemi ile satılmalı.ççç