E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarKamuda reform şart!---

Kamuda reform şart!

Kamuda reform şart!
16 Kasım 2010 - 09:41 borsagundem.com

OECD: “Kamu sektörünün gelecekteki zorluklara daha etkin bir şekilde hazırlanmasını sağlamak için yeni reformlar yapılması gerekiyor”

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD)’na üye ülkelerin bakanları, “kamu sektöründe verimliliği artırma ve teknoloji yatırımlarındaki geri dönüşleri en yükseğe çıkarmanın”, ekonomide yeniden büyümeyi sağlamada hükümetler açısından anahtar öneme sahip olduğunu belirttiler.
OECD Kamu Yönetimi Komitesi Bakanlar Toplantısı, 15 Kasım’da Venedik’te yapıldı. OECD Genel Sekreter Yardımcısı Aart de Geus toplantı sonucuna ilişkin açıklamasında, “Sağlam siyasi taahhütlerde bulunmak ve liderlik, kamu sektörünün reforma tabi tutulmasında hayati öneme sahip olacak. Bakanlar daha etkin kamu hizmeti sunmanın, oynamaları gereken rol olduğunu kabul ettiler” dedi.

KAMU YÖNETİMİNDE REFORM GEREKSİNİMİ VAR

OECD merkezi ise 20 ülke bakanlarının vatandaşlarla daha açık ve saydam bir ilişki kurmak suretiyle hükümetlere duyulan güvenin güçlendirilmesi ihtiyacını tartıştığını bildirdi. Kamu kesiminin gelecekteki ekonomik zorluklara daha etkin bir şekilde hazırlanmasını sağlamak ve değişen gereksinimlerle küçülmüş bütçelere daha hızlı karşılık verebilmesi için yeni reformlara ihtiyaç olduğunu belirten OECD, "Bakanlar, OECD’nin hükümetlerin şimdi karşılaştıkları ve gelecekte karşılaşacakları zorlukları belirlemedeki rolünü vurguladılar ve daha yeterli ve etkin bir kamu sektörünün inşasına yardımcı olacak uygun maliyetli bir yaklaşımın planlanmasını önerdiler” açıklamasını yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)