E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKAP, Borsa İstanbul’dan çıkıyor---

KAP, Borsa İstanbul’dan çıkıyor

KAP, Borsa İstanbul’dan çıkıyor
20 Şubat 2014 - 12:09 borsagundem.com

Türkiye’nin ilk resmi elektronik imza projesi KAP’ın işletimi Merkezi Kayıt Kuruluşu’na geçiyor

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL HABER

2010 yılı başında tam anlamıyla Borsa İstanbul (eski ismi İMKB) bünyesinde devreye giren Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP), Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) çatısı altına alınıyor. A.Ş’ye dönüştükten sonra halka açılma sürecine giren Borsa İstanbul (BİST) tarafından işletilen sistem önümüzdeki dönemde MKK’nın kontrolüne geçecek. Sermaye piyasası ve borsa mevzuatı uyarınca kamuya açıklanması gerekli bildirimlerin elektronik imzalı olarak iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik bir sistem olan uygulama Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve BİST tarafından ortaklaşa gerçekleştirilmişti. Sistemin işletimi ise Borsa İstanbul tarafından yürütülmekte.

TÜRKİYE’NİN İLK RESMİ ELEKTRONİK İMZA PROJESİ

Sermaye piyasası araçları Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler, borsa yatırım fonları ve Borsa İstanbul üyesi aracı kurumların yanı sıra yatırım fonlarının da kamuyu aydınlatma yükümlülükleri KAP üzerinden yerine getiriyorlar. Borsa İstanbul, SPK, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (TAKASBANK) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) gibi kuruluşlarca yatırımcıları bilgilendirme amacıyla yapılan duyurular da KAP vasıtasıyla yapılıyor. Ayrıca, bağımsız denetim kuruluşları da ilgili finansal tabloları imzalamakla sınırlı olmak koşuluyla KAP kapsamında yer alıyor.

KAP Türkiye’nin ilk resmi elektronik imza projesi. Uygulama yaygınlığı açısından, Borsa İstanbul’da işlem gören tüm şirketler, borsa yatırım fonları, tüm aracı kurumlar ve SPK listesine kayıtlı tüm bağımsız denetim şirketleri olmak üzere coğrafi olarak tüm Türkiye’ye yayılmış 600’ü aşkın şirketi, 480’i aşkın yatırım fonunu ve 2500’ü aşkın kullanıcıyı kapsıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KY20 Şubat 2014 19:57

    Amaç herhalde daha güvenilir olduğunu vurgulamak:)

  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL20 Şubat 2014 17:21

    yatırım hesabı a bir mkk de bir takasbankda ayrı ayrı üyelik açılıyor. kafa karışıklığı. bir de kap ın internet sitesi karışık. haberlere alt başlıklardan ulaşmakta zorlanıyor yatırımcı.

  • Handan20 Şubat 2014 16:52

    Sütoğlan MKK.

  • Murat20 Şubat 2014 15:22

    Arif Bey'in Takasbank ve MKK birleşmesi fikri gerçeknte gerekli. hemen hemen aynı işleri yapan iki farklı kurum. kimin neyi yaptığı yada yapması gerektiği karışıyor...Hatta bence nasıl ki banka internet şubesinden para havalesi yapabiliyoruz aynı şekilde MKK üzerinden aracı kurumlar arasında menkul kıymetleri virman da yapabilmeliyiz.

  • Arif Ünver20 Şubat 2014 13:06

    hayırlı olsun, ardından takasbankla mkk da birleşirse daha sağlıklı olur...