E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKaradeniz petrolü için dev ortaklık ---

Karadeniz petrolü için dev ortaklık

Karadeniz petrolü için dev ortaklık
27 Ocak 2013 - 12:16 borsagundem.com

Enerji Bakanı Yıldız açıkladı: TPAO, dünya enerji devi bir şirketle imzayı atıyor.

Denizlerde petrol arama çalışmalarına hız verileceğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önümüzdeki iki-üç hafta içinde Karadeniz’de petrol arama konusunda yeni bir anlaşma imzalamaya hazırlandıklarını söyledi. Ancak Yıldız, anlaşma yapılacak şirketin ismini açıklamaktan kaçındı. Hürriyet’in bakanlık kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Karadeniz’de derin denizlerde petrol aramaya hazırlanan bu şirket Hollanda-İngiliz enerji devi Shell. TPAO ile Shell’in aylardır ortaklık için görüşmeler yürüttüğü ifade ediliyor. Sona gelinen görüşmelerde, ortaklık imzalarının atılacağı tarih ise şimdilik 14 Şubat olarak belirlendi. İki şirket, bu tarihte düzenleyecekleri toplantıyla, Karadeniz için yapacakları yeni arama ve üretim anlaşmasını duyurmaya hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yerin28 Ocak 2013 16:35

    Sırf gösteriş.Rusya'dan izin aldinmi?

  • Geophysicst27 Ocak 2013 17:58

    İş başvurusu yaptığım SHELL ROYAL DUTCH mı sayın bakanım.SHELL akdenizde de varız diyor ama hayırlısı....

  • bence var27 Ocak 2013 12:43

    ekonomikmi degil bilmiyorum ama romanyada var betrol 200 km doğumuzda hazarda var güneydogu anadolu ve mezopotan ya havzasında var karadenenizin gürcistana yakın yada rize ile artvin arasında olması muhtemel diyorum ama tabi konuya vakıf olmayınca yaptığım yorum ne derece sağlıklı olur aramakta fayda var ama biz türkler arayalım derim yabancıya ben yiyemedim gel se ye denmez biraz daha kendimizi düşünmemizde fayda var hep yabancıyı düşünmesek diyorum

  • yılmaz27 Ocak 2013 12:26

    karadenizde petrol olsaydı rusya şimdiye kadar petrol platformlarını diker kuyuları açıp üretime başlardı.bizimki sırf göstermelik işten başka bişi değil.derin denizlerin petrol arama gemisi deepwater geldi bulamadı gitti.....daha neyi arıyoruz hala ?