E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKarakaya Karkim'i halka açıyor---

Karakaya Karkim'i halka açıyor

Karakaya Karkim'i halka açıyor
24 Şubat 2011 - 01:58 borsagundem.com

Meşhur borsacı Ali Karakaya’nın oğlu Dr. Ümit Yaşar Karakaya, Karkim’i halka açmak için son hazırlıklarını yapıyor

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) geçen yıl yasak getirmesiyle birlikte Ali Karakaya ismini borsa çevrelerinde tanımayan kalmadı. SPK, Doğan Holding hisselerinde Ali Karakaya’ya yasak getirdi. Kısa bir süre önce de ‘genel af’ çerçevesinde yasakları tamamen kaldırıldı. Şimdi ise Karakaya’nın oğlu Dr. Ümit Yaşar Karakaya sahnede… Karakaya, Karkim Maden İnşaat’ı halka çmaya hazırlanıyor. Açılımı Karakaya Kimya… Şirket Ocak ayı içerisinde halka açılmak amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçmek için SPK'ya başvurdu. SPK haftalık bültenine göre şirket, sermaye tavanını ise 25 milyon TL olarak belirledi.
Şimdilik daha fazla detay bulunmuyor, ama yakında izahnamedeki ayrıntıları okuyucularla paylaşırız.
Öncesinde şirketi biraz tanımak gerekirse; Karakaya Ailesi gibi çok köklü bir geçmişe sahip değil. 2006 yılında kurulmuş, 2007 yılında faaliyet yapısı değiştirilmiş. Sondaj sıvı kimyasal tedariği Karkim’in iştigal alanı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı Mülayim08 Mart 2011 22:21

    Hisse açılmadan saçma sapan yorumlar yapmışsınız..Biri demiş almak istedim kodunu bulamadım..borsa bilgi ve takibe dayanır sen en iyisi aramaya devam et bulursan banada haber ver.

  • Burak24 Şubat 2011 17:36

    Almayı düşünüyordum ama kodunu birtürlü bulamadim Kurumu aradım onların da bılgısı yokmus Bu kısılerın adlarını cok duymustum ıyı olacagını dusundum herhalde kımseyı yuzustu bırakmazlar

  • Murat E.24 Şubat 2011 12:51

    Banka kokenli oldugumdan eskiden firmayi biliyordum. Merkezi ankaradaydi o zamanlar tertemiz bir firmaydi sahibi tip doktoru diye biliyorum o zamanda tem taktir etmis hem sasirmistim umarim hayirli olur. Gerci piyasalar cokuyor ama ya nasip sondaj sivisi petrolle direk ilgiliyse yada burdanda geliri varsa olumlu yansiyacaktir

  • Goat24 Şubat 2011 11:31

    Karakaya ailesi babadir iki gunde piyasa yuzde 7 dustu dogan tas gibi duruyor. Kagidin talep gorecegini dusunuyorum hele bir izahnamelerde ciksin bakalim... Borsagundemi de bu haberi ilk duyan site olarak kutlarim.

  • deniz ak24 Şubat 2011 10:37

    haniii tabanları oyunuyorr kaıttt :)

  • 24 Şubat 2011 09:40

    karakaya lar kağıdı götürür zamanında borsa % 5 düştü petkimdeydi karakaya petkim i % 1 düşürdü yabancı sattı karşıladı satışları helal olsun o adama petkimi de 8 den 12 liraya götürdü

  • Soner Çengeloğlu24 Şubat 2011 02:16

    Öyle böyle ama tam kaosun ortasına düşecek ne olacak çok merak ediyorum.