E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKaramehmet petrole doymuyor---

Karamehmet petrole doymuyor

Karamehmet petrole doymuyor
30 Ekim 2012 - 07:04 borsagundem.com

Genel Enerji hiçbir ülke tarafından tanınmayan Somaliland’de keşif yapacak

Kuzey Irak'ta petrol krallığı kuran  Mehmet Emin Karamehmet şimdi de yeni petrol sahalarına açılmayı planlıyor.
Hürriyet'in haberine görei, Kuzey Irak’ta petrol arama çalışmalarını yürüten Genel Energy Plc, hiçbir ülke tarafından tanınmayan Somaliland’de keşif yapacak. Kuzey Irak’ın yarısı büyüklüğünde petrol sahası alan Genel Energy, bu lisansıyla birlikte bu yıl 1 milyar dolar yatırım yaptı.
KUZEY Irak’ta petrol arama çalışmalarını yürüten Genel Energy Plc, Afrika’da da yatırıma başlıyor. Somali’ye bağlı özerk devlet olan Somaliland’de Kuzey Irak’ın yarısı büyüklüğünde petrol sahası alan Genel Energy, arama ve geliştirme yatırımlarına başlayacak. Kuzey Irak’ın dışında şimdiye kadar Malta, Fildişi Sahilleri ve son olarak da Somaliland’de keşif lisansları alan Genel Energy’nin Afrika açılımıyla birlikte bu yılki yatırım harcamalarının tutarı 1 milyar doları aştı.
KEŞİF LİSANSLARI ALDI
En son yaptığı Bina Bawi ve Miran satın almalarıyla Kuzey Irak’taki pozisyonunu güçlendiren Genel Energy’nin Irak’taki operasyonu kendini finanse ediyor. Yeni fırsatlar ve yatırımlar için 1 milyar dolar nakti bulunan Genel Energy Plc, bunu Ortadoğu ve Afrika’da değerlendirmeyi planlıyor. Afrika’daki keşif lisansı fırsatlarını değerlendiren şirket, bu anlamda şimdiye kadar Malta, Fildişi Sahilleri ve son olarak da Somaliland’de keşif lisansları aldı.
Genel Energy’nin yatırım programında öncelik verdiği bölgelerden biri olan Somaliland’in Arap yarımadası ile benzer jeolojik yapıya sahip olması, bölgede önemli petrol ve kömür varlıklarının bulunduğu tahminlerini güçlendiriyor. Somaliland’de yüzölçümü Kuzey Irak’ın yarısı kadar, oldukça büyük bir araştırma sahası alan Genel Energy, Kuzey Irak’taki petrol tecrübesini burada da değerlendirmeyi amaçlıyor. Sahada ilk bulguların bir ile bir buçuk yıl içinde elde edilmesi bekleniyor. Hiçbir ülke tanımıyor
Somali’nin kuzeyinde bulunan Somaliland, 1980’lerdeki iç savaşın ardından 1991 yılında Somaliland Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını ilan etti. Hiçbir ülke tarafından tanınmayan Somaliland’in egemen olduğu bölge, uluslararası toplum tarafından Somali’ye bağlı bir özerk bölge olarak kabul ediliyor. Ülkenin yüzölçümü 137 bin 600 kilometrekare. İstanbul’da düzenlenen II. Somali Konferansı nedeniyle ilk defa Türkiye’ye gelen Somaliland Dışişleri Bakanı Dr. Abdüllahi Muhammed Ömer, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile de görüştü. Somaliland’in başkenti Hergeisa’da bir TIKA ofisi açmayı planlayan Türkiye, bölgenin en önemli sorunlarından biri olan su sorununun çözümüne katkıda bulunmak üzere su kuyuları açılmasını planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)